5 Μαΐ 2017

Προσοχή! Νέα κρούσματα με τηλεφωνικές απάτες στα νησιά των Κυκλάδων

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνει στους επιχειρηματίες-μέλη του το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εταιρείες και δίνουν βεβαιώσεις διάρκειας 45 ημερών εξαπατώντας τον κόσμο, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν παρουσιαστεί διάφορα κρούσματα παραπλάνησης σε Σύρο, Πάρο, Μήλο και Αμοργό.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα απο τα παραπάνω περιστατικά, για να τον πείσει του είπε ότι με το ποσό της αντικαταβολής 70 ευρώ του δίνει βεβαίωση που ισχύει και τον καλύπτει σε κάθε έλεγχο για 45 ημέρες!!!
Με τον φόβο του ελέγχου και του πιθανού προστίμου, αυτές οι εταιρείες προσφέρουν και καλά τη λύτρωση…πλέον για 45 ημέρες μόνο!
Για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από εμάς στην οποία επισυνάπτεται και η νέα εγκύκλιος του ΕΦΕΤ που αναφέρει τις διαδικασίες και προϋποθέσεις εκπαίδευσης που είναι συμβατή με τον ΕΦΕΤ.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών, συστήνει στους επιχειρηματίες-μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και συνεπώς χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα εγκύκλιος για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων που θέτει ο ΕΦΕΤ δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2017 (4879/12.04.2017) και παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την απόκτηση βεβαίωσης εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «Κάθε επεξήγηση – απάντηση σε ερώτημα ή ενημέρωση με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με την παρούσα διευκρινιστική εγκύκλιο, ανακαλείται και παύει να ισχύει από τη δημοσίευση της παρούσας.»
Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ προβλέπεται η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποβάλλει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ, με την γραπτή αξιολόγηση και την έκδοση του τελικού πιστοποιητικού. Επιλέγοντας έμπειρους εισηγητές, διασφαλίζουμε την υποχρέωση ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε έγκυρη και ολοκληρωμένη γνώση με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας μέσω της τη συνεχούς βελτίωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για ισότιμη και ισάξια αντιμετώπιση όλων των νησιωτών είναι δεδομένη, αφού προσφέρουμε την εν λόγω εκπαίδευση από το 2004, με ενιαία τιμολογιακή πολιτική στα 24 νησιά μας, συμβάλλοντας δραστικά στη συνολική μείωση του κόστους συνολικά που αρχικά ήταν έως και 4 φορές υψηλότερο.
Για την υποβολή Αιτήσεων πατήστε εδώ
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...