8 Μαΐ 2017

Το φαινόμενο "Mirage" Η Ικαρία στον ορίζοντα της Άνδρου!!!

Η Ικαρία στον ορίζοντα της Άνδρου!!! (φωτ. Εν Άνδρω).
Κυριακή πρωί γύρω στις 10:00 στο Υψηλού. Kάθομαι στην βεράντα. Κοιτώ τον ορίζοντα του Αιγαίου κατά φορά τη βεράντας, νοτιοανατοιλικά,  και μένω άναυδος!!! Η Ικαρία μπροστά φαίνεται λες και είναι δίπλα! Τα 54-55 ναυτικά μίλια απόσταση είναι σαν να είναι 20-30!
Την Ικαρία την είχα ξαναδεί χειμωνιάτικο πρωινό με τον ήλιο να ανατέλλει πίσω της! Ήταν μια διαυγή μέρα του Δεκέμβρη. Ο Αντώνης είχε τραβήξει φωτογραφία ανηφορίζοντας πάνω από τ’ Αποίκια! Όμως τόσο κοντά δεν την είχα ξαναδεί!
Σχηματίζω τον αριθμό του φίλου που γράφει τον καιρό στο site. Του λέω τι βλέπω κι αυτός με ύφος άνετο απαντά: "Μόλις προχτές γράψανε πως από Σαντορίνη είδανε και φωτογράφισαν με τηλεφακό τον Ψηλορείτη στα 75 μίλια απόσταση. Εσύ τουλάχιστον είσαι κοντύτερα, στα 54-55!! Βγάλε δύο φωτογραφίες αν μπορείς..."
Άλλη μια φωτογραφία των βουνών της Ικαρίας από το Υψηλού της Άνδρου! {φωτ. Εν Άνδρω).
Σε λίγα λεπτά χτυπά το τηλέφωνο και ο ακούραστος συνεργάτης του site έχει ήδη στείλει στοmail λεπτομέρειες για το φαινόμενο:
«Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες συμβάλουν στο γνωστό φαινόμενο “Mirage” όπου στην ουσία το φώς κάμπτεται και κάπως έτσι μπορείς να δεις μακρινά αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στην άκρη ή ακόμα και κάτω από τον ορίζοντα.
Το φαινόμενο αυτό συναντάται συχνά σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως στο Τορόντο του Καναδά όπου η πόλη γίνεται ορατή από την απέναντι ακτή της λίμνης Οντάριο. Επίσης στην πόλη Κάλγκαρι του Καναδά πολλές φορές τα βραχώδη όρη φαίνονται πολύ πιο κοντά από ότι στην πραγματικότητα για τον ίδιο ακριβώς λόγο».
Τώρα, λοιπόν, μετά το Τορόντο και το Κάλγκαρι έχουμε φαινόμενο "Mirage¨ στην Σαντορίνι, αλλά και σην Άνδρο!!! Όχι παίζουμε...
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...