8 Μαΐ 2017

"Παρέκαμψε" το λιμάνι της Νάξου το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT

Στο λιμάνι της Νάξου άφησε να περιμένουν, προκειμένου να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση, τρεις νεφροπαθείς επιβάτες, το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT, καθώς, λόγω καιρού, δήλωσε αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι της Νάξου, παρακάμπτοντάς το και συνεχίζοντας κανονικά το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Πάρου.
Δεδομένης της τεράστιας αναστάτωσης που προκλήθηκε, ειδοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος. Με παρέμβασή τους, προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι της Πάρου, έως ότου πλοίο της Blue Star, να παραλάβει από το λιμάνι της Νάξου τους νεφροπαθείς, να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Πάρου, όπου από εκεί, να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους με το AQUA SPIRIT, μέχρι το λιμάνι της Σύρου, προκειμένου να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο “Βαρδάκειο και Πρώιο”, για την προγραμματισμένη διαδικασία αιμοκάθαρσης.
Η απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών, είναι μόνο ενδεικτική, σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις και τα κενά, που παρουσιάζουν οι δομές υγείας των νησιών, αλλά και τα πρακτικά εμπόδια, που συνεπάγεται η νησιωτικότητα για τον τομέα της υγείας, με μόνους “χαμένους” τους νησιώτες, οι οποίοι για αυτονόητες υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να βρίσκονται πάντα διαθέσιμες, αναγκάζονται να μετακινούνται ακτοπλοϊκώς, να διανυκτερεύουν και να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ σε κάθε μετακίνηση, κι αυτό αν σταθούν “τυχεροί” και η μετακίνησή τους είναι όντως εφικτή.

Πηγή :http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...