9 Ιουλ 2024

Σέριφος: Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν τρεις αλλοδαποί για παράνομη συλλογή πετρωμάτων από τα ορυχεία


Ένα, αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο περιστατικό συνέβη στη Σέριφο. Πριν από δυο μέρες περίπου έκανε την εμφάνισή του ένα μαύρο αυτοκίνητο με τσέχικες πινακίδες το οποίο στάθμευσε κοντά στην περιοχή των μεταλλείων στο Μεγάλο Λιβάδι. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 2 άτομα τα οποία κατέβηκαν στην περιοχή. Το αυτοκίνητο παρέμεινε σταθμευμένο στο σημείο κάποια στιγμή αποχώρησε, ενώ σήμερα Τρίτη επανήλθε μαζί μ’ ένα δεύτερο αυτοκίνητο και ένα επιπλέον άτομο.

Οι εξαφανίσεις αλλοδαπών στα νησιά των Κυκλάδων τον προηγούμενο μήνα φαίνεται πως θορύβησαν κάποιους από τους κατοίκους και καθώς θεώρησαν πως συμβαίνει κάτι σημαντικό ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν οι τρείς επέστρεψαν στο αυτοκίνητο οι άνδρες του αστυνομικού σταθμού Σερίφου πραγματοποίησαν έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως οι ξένοι επισκέπτες είχαν εξαιρέσει πετρώματα από τα μεταλλεία έχοντας μαζί τους και τον σχετικό εξοπλισμό εξόρυξης, πράγμα που απαγορεύεται από την νομοθεσία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cyclades Open δεν είχαν κάποια άδεια προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη τους, αλλά φέρεται να δήλωσαν πως η συλλογή πετρωμάτων ήταν το χόμπι τους.Η αστυνομία όπως ήταν αναμενόμενο τους προσήγαγε, πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν 3 μεγάλες ανθεκτικές τσάντες με πετρώματα που είχαν συλλέξει από τα ορυχεία του Μεγάλου Λιβαδιού και με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή : https://cycladesopen.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...