10 Μαΐ 2012

...και από ανάπτυξη τι;


ΦΩΤΟ..Στέλιος Στυλιανού


Ελλάδα 2012 εν καιρό κρίσης και η Σέριφος μέσα σε αυτή....
Ένα καλοκαίρι στο οποίο ο τουρισμός μας θα μετρήσει δυνάμεις και ακόμα παραπάνω το νησί μας καθώς παραδοσιακά ''ζει'' από τον έλληνα πελάτη ο οποίος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα των παλιότερων χρόνων.
Μία λύση έιναι να εισάγουμε τους ''πελάτες'' μας, μία άλλη να γίνει μιά γενική μείωση χρεώσεων στις υπηρεσίες έτσι ώστε να λυθεί και το μείζον πρόβλημα του νησιού: επιμίκυνση τουριστικής περιόδου.




Οι κινήσεις;...για να μην πω 0, τουλάχιστον λίγες...επί παραδείγματι η Σίφνος που πρόσφτα μπήκε στο top10 τουριστικών προορισμών είναι ομορφότερο νησί;...προσωπικά δεν το πιστέυω, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι δεν είναι όμορφο νησί.
Οι άνθρωποι βέβαια κάτι έκαναν, που εμείς δεν κάνουμε...οργάνωση λέγεται, συνέπεια και μεράκι για αυτό που κάνουν και προσφέρουν....

Βασικό συστατικό είναι να μην βλέπουμε τον ''πελάτη'' σαν να είμαστε αρπαχτικά αλλά να του δώσουμε το ερέθισμα και το λόγο να προτιμήσει τη Σέριφο και πέρα από την μοναδική της ομορφιά.
Ας μην κοιτάμε να ζήσουμε ένα χρόνο από 1,5-2 μήνες γιατί αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί, αλλά να κοιτάξουμε πως μεθοδίκα η τουριστική περίοδος θα γίνει μεγαλύτερη.
Για παράδειγμα γυρίζοντας από ένα νησί θέλουμε να πάμε κάτι χαρακτηριστικό στους φίλους μας,σαν ενθύμιο....από τη Σύρο θα πάμε λουκούμια, από τη Σίφνο πήλινα, από τη Νάξο τυρί κτλ...αλήθεια η Σέριφος των τόσων υπέροχων προιόντων γιατί τα κρατάει μυστικά αυτα;


Γιατί δεν κάνουμε ''βιομηχανία'' τα τοπικά μας προιόντα και είμαστε εχέμυθοι με αυτά, αλλά προσφέρουμε απλόχερα τις παραλίες μας για να τις γεμίσουν τσιμέντο;
Ας σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι θα ζουν από όλα αυτά με την ανάλογη προώθηση και διαφίμηση...
Γιατί δεν ''ανοίγουμε'' την τουριστική μας περίοδο οργανόνωντας 2 φεστιβάλ (κρασιου-γαστρονομίας), αρχές Ιουνίου και τον Σεπτέμβρη;
Επίσης τα μεταλλεία αλλά και ο μοναδικός αγώνας που δόθηκε πριν κάποια χρόνια θα μπορούσαν να κλειστούν σε ένα χώρο και να αποτελεί φάρο για πολλούς ανθρώπους και γενίες.
...Επίσης υπάρχει και ένα σπήλαιο στον Κουταλά, σωστά;
Τι από όλα αυτά;

NIKOΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...