6 Οκτ 2012

Κυβέρνηση και ΕΕ απειλούν την Δημοκρατία




Του Γιώργου Δελαστίκ – «Επίκαιρα» 

 Κάγχασε και το παρδαλό κατσίκι με το γελοίο δημοσίευμα του βήματος της Κυριακής περί… «στρατιωτικού πραξικοπήματος» (!) εν τω γεννάσθαι, που δήθεν απέτρεψε ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στα τέλη Οκτωβρίου και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου του 2011. Το διασκεδαστικό με τα αναγραφόμενα είναι ότι ο «ήρωας της αντιδικτατορικής νίκης» Γ. Παπανδρέου εγκατέλειψε άρον άρον την εξουσία στον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο λίγα εικοσιτετράωρα μετά, ενώ «αχάριστη» αποδείχτηκε η Δημοκρατία και σε έναν άλλο «ατρόμητο υπερασπιστή» της, τον τότε υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη. 

 Ήταν ο μοναδικός σχεδόν υπουργός του Γιωργάκη που δεν συμπεριελήφθη καν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ και ο «αχάριστος» ελληνικός λαός, ακόμη και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, δεν τον έβγαλαν καν βουλευτή τον Ιούνιο! Μιλάμε για τον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό ενός… γίγαντα της Δημοκρατίας, που προέταξε τα στήθη του, πάνω στα οποία συνετρίβησαν τα στίφη των επίδοξων πραξικοπηματιών!

 Φτερά και πούπουλα έκαναν το δημοσιογραφικό μύθευμα του Βήματος όχι μόνο αυτοί που υποτίθεται ότι συνωμοτούσαν, αλλά πρωτίστως οι κατά δημοσιογραφική φαντασία -εξαιρετικά ύποπτων πολιτικών στόχων- πρωτεργάτες της απόκρουσης του «ψυχαρικού πραξικοπήματος». Φασισμός είναι το Μνημόνιο Η πιο συντριπτική διάψευση ήρθε από τον υποστράτηγο ε.α. Νίκο Τόσκα, παραιτηθέντα διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη όταν αυτός ήταν υπουργός Άμυνας, τον οποίο υποστράτηγο το Βήμα εμφανίζει ως τον εγκέφαλο της απόκρουσης του «πραξικοπήματος». 

Πρώτα πρώτα, ο Ν. Τόσκας καταγγέλλει το Βήμα ότι, ενώ του ζήτησε δήλωση για το επίμαχο δημοσίευμα, δεν τη δημοσίευσε, γιατί δεν ήταν της αρεσκείας της εφημερίδας! «Σχετικά με το ενδεχόμενο πραξικοπήματος, απάντησα κατηγορηματικά αρνητικά ότι από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος και επόμενα δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας το Νοέμβριο του 2011», δήλωσε ορθά κοφτά. Το χειρότερο απ” όλα, όμως, είναι μια άλλη δήλωση του υποστράτηγου ε.α Νίκου Τόσκα, η οποία τινάζει στον αέρα τον πυρήνα των πολιτικών στόχων του δημοσιογραφικού παραμυθιού της ιδιοκτησίας του Βήματος: 

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού», υποστήριξε χωρίς περιστροφές ο Ν. Τόσκας. Την κατάλυση της Δημοκρατίας απεργάζονται, δηλαδή, οι Γερμανοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με συνεργό τους τη επαίσχυντη συγκυβέρνηση των εθελόδουλων προς τις εντολές της τρόικας πολιτικών ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

 Μέχρι και ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε κατηγορηματικά το Βήμα: «Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση μου», παραδέχτηκε με δημόσια δήλωση του. Είχε προηγηθεί η επίσης πανηγυρική διά ψευση του δημοσιογραφικού κατασκευάσματος από τον αρχηγό της ΕΥΠ κατά την επίμαχη περίοδο, Κώστ Μπίκα: «Η ΕΥΠ ουδέποτε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η ΕΥΠ ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη 

Αρχή σχετικών πληροφοριών ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος», είχε υπογραμμίσει ο τέως αρχηγός της ΕΥΠ. Οι στόχοι του Βήματος Στις οχτώ (!) πρώτες σελίδες του Βήματος απλώνεται ο περί πραξικοπήματος μύθος. Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες λέξεις συγκροτούν αυτή τη δημοσιογραφική μπούρδα, η οποία, όμως, για να γίνει πιστευτή έχει μια πρωτοτυπία για αυτού του είδους τα παραμύθια: Κατονομάζει ως υποτιθέμενο επίδοξο πραξικοπηματία τον τέως αρχηγό Στρατού και νυν στρατηγό εν αποστρατεία, Φραγκούλη Φράγκο! 

 Στην αρχή αναρωτιέται κανείς γιατί αυτή η κίνηση υπόδειξης κάποιου ως εχθρού του πολιτεύματος, η οποία οδηγεί σε βέβαιη καταδίκη του Βήματος από οποιοδήποτε δικαστήριο προσφύγει ο θιγόμενος στρατηγός. Μόλις, όμως, διαβάσει κανείς ολόκληρο το μύθευμα της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα τους βρόμικους από πολιτική σκοπιά στόχους της ιδιοκτησίας της. Ο στρατηγός Φράγκος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της δεξιάς πατριωτικής πτέρυγας των ενόπλων δυνάμεων – άρα όλοι οι ομοϊδεάτες του είναι επίδοξοι πραξικοπηματίες είναι το συμπέρασμα που εμφυτεύεται στον αναγνώστη. 

Ο στρατηγός Φράγκος, όμως, μας λέει το Βήμα, «διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια»! και όχι μόνο αυτό: «Ό Κ. Παπούλιας, βετεράνος της πατριωτικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και θερμός υποστηρικτής εθνικών και πατριωτικών ,ιδεωδών, ήταν εκείνος που επέβαλε τον κ. Φράγκο στη θέση του υπουργού Άμυνας της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Π. Πικραμμένου, που ορκίστηκε στις 17 Μαΐου 2012», συνεχίζει ακάθεκτη η εφημερίδα.

 Η κατηγορία είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενική! Ο αναγνώστης καταλαβαίνει, βάσει του «ρεπορτάζ» του Βήματος, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αβαντάρει προκλητικά έναν επίδοξο πραξικοπηματία! Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποκεφαλίζει το στρατηγό Φράγκο για να εξουδετερώσει το πραξικόπημα που δήθεν ετοιμάζει, κατά την εφημερίδα, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προβιβάζει σε υπουργό Άμυνας, θέση από την οποία μάλλον ευκολότερα μπορεί οργανώσει το πραξικόπημα του! Συκοφάντηση κάθε αντίστασης 

 Με άλλα λόγια, η πατριωτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και η πατριωτική πτέρυγα της Δεξιάς στο στράτευμα είναι έτοιμες να συνεργαστούν για να ανατρέψουν με πραξικόπημα τη δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση! Αυτό θέλει να περάσει ως μήνυμα το Βήμα και χρησιμοποιεί το στρατηγό Φράγκο ως όχημα. Αφήστε που ο Φράγκος «ανήκει στους θερμούς υποστηρικτές της κήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα»! 

Εμμέσως πλην σαφώς, συνεργάτες των πραξικοπηματιών και όσοι υποστηρίζουν την ανακήρυξη ΑΟΖ! Έχει δε κι άλλα «κουσούρια» ο στρατηγός Φράγκος, όπως αποκαλύπτει το αγρυπνούν Βήμα: Εκτός από τον Κ. Παπούλια, «διατηρεί άριστες σχέσεις με το μητροπολίτη θεσσαλονίκης Άνθιμο και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη». Έμμεσο, αλλά εξόφθαλμο το συμπέρασμα που υποβάλλει το Βήμα: «Μέσα» στο κόλπο του πραξικοπήματος και η θρησκευτική Ακροδεξιά αλλά και η κομουνιστική Αριστερά! Τερατώδες, αλλά βασίζεται πλήρως στο δόγμα της προπαγάνδας του Γκέμπελς:

 «Όσο πιο εξωπραγματικό είναι το ψέμα που λες, τόσο πιο εύκολα τελικά θα γίνει πιστευτό, αν το επαναλαμβάνεις διαρκώς»! Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς πού στοχεύει τελικά αυτό το τερατώδες ψεύδος – ιδίως αν λάβει υπόψη του ότι το Βήμα συγκαταλέγεται στους «Ταλιμπάν» του Μνημονίου στην Ελλάδα: θέλει να συκοφαντήσει, να απαξιώσει εκ των προτέρων κάθε μορφή αντίστασης στην εξοντωτική για το λαό μας πολιτική που υλοποιούν πρόθυμα οι πολιτικά κατάπτυστοι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

 Θέλει να εμφανίσει ως «εχθρούς της Δημοκρατίας» όσους δεν είναι πολιτικά δωσίλογοι «γερμανοτσολιάδες» της σύγχρονης εποχής, σε όποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο κι αν ανήκουν! Αποσταθεροποίηση Άλλοι είναι οι υπονομευτές της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι η Γερμανία, η ΕΕ και το ΔΝΤ, με την εξουθενωτική πολιτική που επιβάλλουν στη χώρα μας, αλλά και οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, που υλοποιούν πειθήνια την πολιτική αυτή των κατοχικών δυνάμεων.


 Ναι, είναι αλήθεια ότι έχει καταρρακωθεί σε πρωτοφανή βαθμό για τον τελευταίο μισό αιώνα το κύρος του κοινοβουλευτισμού. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται σε… στρατιωτική υπόσκαψη, αλλά στην επαίσχυντη στάση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι ψηφίζουν ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια μέτρα και νόμους οικονομικού και κοινωνικού εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού. Δικαίως ο κόσμος τούς σιχαίνεται και τους φτύνει.

 Είναι εξόφθαλμο πλέον ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι οι Έλληνες που είναι ακόμη πρόθυμοι να υπερασπιστούν μαχητικά, με κίνδυνο της ζωής τους αν χρειαστεί, τον κοινοβουλευτισμό, που τόσο έχει εκφυλιστεί και εξευτελιστεί λόγω της πολιτικής στάσης των βουλευτών, των υπουργών και των κυβερνήσεων που δεν φροντίζουν τίποτε άλλο πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον -και, μάλιστα, συχνότατα όχι μόνο το πολιτικό, αν κρίνουμε από τις λίστες οικονομικά ελεγχόμενων ταγών του έθνους κάτω από τη βαριά σκιά της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού.

 Βαθύ Κόκκινο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...