14 Νοε 2012

Οι «Bijoux de Kant» στο 3ο Low Budget Festival...VIDEO....

 Γιάννης Σκουρλέτης


Ο Γιάννης Σκουρλέτης σκηνοθετεί Γιώργο Ιωάννου.

«Πιστεύω, ακόμα, ότι ένα γερό λαϊκό κορμί με τάση προς τις ηδονές και με μια ελαφρά, έστω, υποψία της μπλόφας, και της φενάκης, υπαρξιακής και κοινωνικής, εν την οποία ζώμεν, κινούμεθα και έσμεν, δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικό στη συμπεριφορά του. Τα άλλα υποψιασμένα κορμιά, με άλλη διαφορετική ιδιοσυστασία, εκφράζονται διαφορετικά και όπως μπορούνε».

Στράτος Τζώρτζογλου,

Το χαρακτηριστικό αυτό απόσπασμα από το βιβλίο «Ομόνοια 1980» του Γιώργου Ιωάννου -του εμβληματικού μεταπολεμικού συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή-, μαζί με πλήθος άλλων γραπτών, αποτέλεσαν τη μαγιά γύρω από την οποία στήθηκε η συμμετοχή της ομάδας «Bijoux de Kant» στο φετινό 3ο Low Budget Festival.
Λένα Δροσάκη.

 Η παράσταση, που υπογράφεται από το σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και το συνθέτη Κώστα Δαλακούρα (τους ιδρυτές, δηλαδή, της ομάδας),
αποτελεί ένα εγκώμιο στη ματαίωση της ερωτικής επιθυμίας, στη μελαγχολία του φύλου και στην απώλεια της μνήμης –κι εν τέλει της ίδιας της γλώσσας–, ζητήματα που απασχόλησαν παγίως τη δημιουργική έκφραση του Ιωάννου.

Ιούλιος Τζιάτας

Τίτλος της παράστασης, η φράση «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα», ενώ τους τρεις ρόλους της, ερμηνεύουν οι Στράτος Τζώρτζογλου, Ιούλιος Τζιάτας και Λένα Δροσάκη.


Info: 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, ώρα: 21:00
Στο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206)
Εισιτήριο 10€.
 http://tospirto.net/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...