11 Νοε 2012

Σενάρια συγχωνεύσεων των ακτοπλοϊκών σε δυο πόλους



Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει αρχίσει να εξελίσσεται η από καιρό αναμενόμενη αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού κλάδου, με τις αντεγκλήσεις των ανταγωνιστών να κλιμακώνονται και με καταγγελίες στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.


Με τον συνολικό δανεισμό των μεγάλων παικτών του –ζημιογόνου σε λειτουργικό επίπεδο– κλάδου να ξεπερνά το 1,1 δισ. ευρώ και τις πωλήσεις να υποχωρούν σε επίπεδα χαμηλότερα των 900 εκατ. ευρώ, ήδη προδιαγράφονται πιθανά deals αλλά και ανακάτεμα της τράπουλας, με μεγέθυνση μικρότερων παικτών που μέχρι σήμερα διατηρούσαν στάση αναμονής.

Έτσι, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα των Μινωικών Γραμμών, συμφερόντων Γκριμάλντι, με την Attica Group του ομίλου MIG για τα μερίδια στην Αδριατική –όπου οι Μινωικές αυξάνουν την παρουσία τους με νέα πλοία–, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Attica και άλλων ελληνικών εταιρειών, όπως η AΝΕΚ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, η κατάληξη της διελκυστίνδας ισχύος στο εσωτερικό της Hellenic Seaways, στην οποία «συνυπάρχουν» ως βασικοί μέτοχοι οι Μινωικές του Γκριμάλντι, η ΑΝΕΚ και η Τράπεζα Πειραιώς, θα κρίνει και τις μελλοντικές ισορροπίες στο Αιγαίο

 http://www.kykladesnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...