20 Νοε 2012

Στο ΣτΕ προσέφυγαν νησιωτικοί δήμοι για την κατάργηση των ΔΟΥ

Δεκαπέντε νησιωτικοί δήμοι κατέθεσαν προσφυγές κατά της από 19.10.2012 υπουργικής απόφασης με την οποία ανακαλείται η λειτουργία ορισμένων Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Πρόκειται για τους Δήμους της Καλύμνου, Θήρας, Άνδρου, Σκοπέλου, Τήνου, Κέας,  Παξών, Ιθάκης,  Καρπάθου, Ικαρίας, Ληψών, Πάτμου, Λέσβου, Λέρο και Λήμνου. Μάλιστα, ο Δήμος Καλύμνου έχει καταθέσει και αίτηση αναστολής.


Οι Δήμοι υποστηρίζουν πως η υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται Δ.Ο.Υ. είναι αντίθετη σε σειρά διατάξεων του Συντάγματος, (4, 25, 101 και 106) και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος) και  της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος), αλλά και το άρθρο 106 του συνταγματικού χάρτη για την προστασία του γενικού συμφέροντος.


Στις προσφυγές τους αναφέρουν πως από την συγχώνευση ή την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. επέρχονται δυσκολίες στις μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν έντονα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

 Επιπλέον, επισημαίνουν πως η συγχώνευση των Δ.Ο.Υ., έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων πολιτών και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική ζωή των νησιών, οι επιχειρήσεις των οποίων βρίσκονται σε ήδη δεινή οικονομική κατάσταση
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...