24 Νοε 2012

Ελληνικό κουκί και ρεβίθι αντί της εισαγόμενης μεταλλαγμένης σόγιας



Να εγκαταλείψουν την πανάκριβη και πολύ συχνά μεταλλαγμένη σόγια στις ζωοτροφές και να στραφούν αποφασιστικά στη χρήση ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών που θα την αντικαταστήσουν καλεί η Greenpeace τις εταιρείες ζωικών προϊόντων. 

Μέχρι στιγμής, παρά τη δραματική αύξηση των τιμών των ζωοτροφών εν μέσω οικονομικής κρίσης και τις επανειλημμένες επαφές της Greenpeace με την πλειονότητα των εταιρειών, οι περισσότερες σιωπούν δείχνοντας ανευθυνότητα εις βάρος της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, σημειώνει η οργάνωση, με αφορμή την ολοκλήρωση, χθες, σποράς χωραφιού 50 στρεμμάτων με ελληνικά κτηνοτροφικά κουκιά.


Ένοχη σιωπή από την πλειονότητα των εταιρειών ζωικών προϊόντων, ενώ ολοκληρώθηκε η σπορά χωραφιού 50 στρ. με ελληνικά κτηνοτροφικά κουκιά από την οργάνωση
"Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο δεν είναι μεταλλαγμένα και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη σόγια (εισαγόμενη και μη) στις ζωοτροφές. Είναι ιδανικά για το έδαφος και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δεν χρειάζονται καθόλου πότισμα για να αναπτυχθούν, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και νερό. Η χρήση τους στην κτηνοτροφία θα δώσει ανάπτυξη και δουλειές στην περιφέρεια, θα στηρίξει την τοπική αγροτική παραγωγή και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ζωικών προϊόντων" εξηγεί η Greenpeace.



Καλεί δε τους πολίτες να συνεχίσουν τη στήριξη της εκστρατείας της μέσα από την ιστοσελίδα www.projectmass.org και να πιέζουν τις εταιρείες ζωικών προϊόντων. Επίσης, καλεί όσους-ες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο να επικοινωνήσουν στο email cnetwork@greenpeace.org ή στο τηλέφωνο 210 3840774-5.

 http://www.avgi.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...