20 Νοε 2012

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - 98_οι_νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα...VIDEO...





Για 6η μέρα συνεχίζεται ακατάπαυστα το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από αυτό το μικρό αιματοβαμμένο κομμάτι Παλαιστινιακής γης είναι τραγικές.
Το ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ σφυροκοπεί αδιακρίτως, πολλές φορές συνειδητά σε πολυσύχναστες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζει και τα «χειρουργικά» χτυπήματα που στοχεύουν στο να εξοντώσουν τους πολιτικούς εχθρούς του, που βρίσκονται στη Γάζα.

Μέχρι στιγμής, 98 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας και του ναυτικού. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 720, ανάμεσα τους βρίσκονται 225 παιδιά.
Η πιο αιματηρή μέρα από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών
Από τους χτεσινούς βομβαρδισμούς σε πολυώροφο κτίριο στη Γάζα έχασαν τη ζωή τους εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά. Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι έχασαν την Κυριακή τη ζωή τους.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.
Το Ισραήλ, μετά και την ανοιχτή υποστήριξη των ΗΠΑ, έχει ήδη κινητοποιήσει 75.000 εφέδρους για την περίπτωση μιας επικείμενης χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Γάζας. Παράλληλα, απέκλεισε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Γάζα, κοντά στην οποία συνεχίζουν να  συγκεντρώνονται τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μπουλντόζες.
Εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες:
Είναι ξεκάθαρο ότι η νέα ισραηλινή πρόκληση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό ιμπεριαλιστικών πιέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνδέεται με την προετοιμασία επίθεσης σε Συρία και Ιράν. Αυτό δείχνει και η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ,Ράσμουσεν, που χαρακτήρισε την κλιμάκωση στη Γάζα «διάχυση της κατάστασης που επικρατεί στη Συρία», για την οποία εξέφρασε «βαθιά ανησυχία».
Σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές προσπάθειες προς επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με την Αίγυπτο στο επίκεντρο της διαμεσολάβησης.
Στην Αίγυπτο μεταβαίνει εσπευσμένα ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.
Το Ισραήλ πρέπει να άρει την πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος στις αρχές του μήνα επισκέφτηκε την περιοχή.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απηύθυνε αργά την Κυριακή  κάλεσμα σε όλους τους Παλαιστίνιους για ενότητα και για ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, ζητώντας παράλληλα έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.
stoxasmos-politikh.blogspot.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...