17 Μαΐ 2017

Serifos Classic Sunset Race στο πάνθεον των αθλητικών φεστιβάλ!

Αγώνες στο ηλιοβασίλεμα της Σερίφου (2-3/9 ) 
Όλο και πιο οργανωμένα, και χωρίς να λείπουν οι διεθνείς συμμετοχές, τα πάσης φύσεως αθλητικά φεστιβάλ αυξάνονται και πληθύνονται. Πάρτε μολύβι και χαρτί για τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες διοργανώσεις.
Kea Run για τρίτη χρονιά στην Τζια (14/5 )
Αυτήν την Κυριακή οι αγώνες δρόμου Kea Run επιστρέφουν στο όμορφο νησί της Τζιας για την τρίτη τους διοργάνωση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ. για ενήλικους, ενώ υπάρχει και αγώνας 600 μ. για παιδιά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνονται στο λιμάνι του νησιού, την Κορησσία. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν και φέτος για τη στήριξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, ενώ οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα Ανδρέα Παούρη. (www.kearun.gr )

Τριήμερο στον Πόρο για το Porosea (19-21/5 )
Για ένα τριήμερο το νησί θα μετατραπεί για πρώτη φορά σε στίβο αγώνων τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλασίας. Συγκεκριμένα, για τους φίλους του τρεξίματος υπάρχουν δια­δρομές 5, 10 και 22 χλμ. αλλά και 800 μ. για παιδιά, αγώνες κολύμβησης 2 και 4 χλμ. και 400 μ. παιδικό καθώς και αγώνες ποδηλασίας 22 και 10 χλμ. Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κρατήσουν τους πάντες, συνοδούς και αθλητές, απασχολημένους. Zumba parties, οργανωμένοι περίπατοι στα σοκάκια του Πόρου, extreme shows και πολλά παιχνίδια. (www.porosea.gr )


Ανεβείτε ψηλά για χάρη του Psiloritis Race (28/5 )
 Η Κέα τρέχει για το Kea RunΟ Κρηταγενής και φιλόξενος Δίας σε καλεί να τρέξεις στα βήματά του στους 8ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race και να βιώσεις μια μοναδική εμπειρία. Όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και φέτος τέσσερις ξεχωριστές αθλητικές δράσεις αποτελούν τον πυρήνα του Psiloritis Race: ο ορεινός αγώνας 35 χλμ., ο αγώνας δρόμου 8,5 χλμ., το δυναμικό βάδην 8,5 χλμ. και ο παιδικός αγώνας 2 χλμ. (www.psiloritisrace.com )

Και η Σύρος αθλείται (15-18/6 )
Το Trimore Syros Triathlon είναι έτοιμο να παρασύρει για δεύτερη φορά μικρούς και μεγάλους, αθλητές όλων των επιπέδων αλλά και απλούς... κυνηγούς ξεχωριστών εμπειριών. Φέτος υπόσχεται τέσσερις ημέρες με ατελείωτες στιγμές δράσης, απόλαυσης και διασκέδασης. Μπορεί ο τίτλος του να παραπέμπει στο κυρίως event, όμως υπάρχει ένα πλούσιο πλέγμα αθλητικών δράσεων σε στεριά και θάλασσα. Μεταξύ άλλων, κολυμβητικός παράπλους ανοιχτής θαλάσσης, παιδικό τρίαθλο, τρέξιμο πόλης, κολύμβηση μετ’ εμποδίων, Water Triathlon και SUP Races. Παράλληλα θα υπάρχουν και διά­φορες άλλες δραστηριότητες, όπως kayak events, aqua aerobics και παιχνίδια water polo. (www.syrostriathlon.gr/el )


 Στο χορό των αθλητικών ραντεβού μπαίνει φέτος και η Πάτμος
Το Patmos Revelation κάνει ντεμπούτο (30/6-2/7 )
Το 1ο Patmos Revelation ανοίγει τις πύλες του και γεμίζει το νησί της Πάτμου με αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου. Το μενού περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ενώ η διοργάνωση θα προσφέρει κι ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες. (www.patmos-revelation.gr )

Searching for Oceanman στο Οίτυλο (2/7 )
Στον ειδυλλιακό όρµο στην καρδιά της μεσσηνιακής Μάνης θα πραγματοποιηθεί φέτος ο πρώτος διεθνής αγώνας ανοιχτής θάλασσας Oceanman Greece Oitylo Bay. Μετά το Μεξικό, την Ιταλία, τη Μαλαισία, τη Ρωσία και την Ισπανία, ήρθε η ώρα για την πρώτη ελληνική version του διεθνούς κολυµβητικού event. Τα τρία αγωνίσματα που περιλαμβάνει αφορούν αποστάσεις των 2,5, 5 και 7,5 χλμ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές θα κερδίσουν αυτόματα εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ισπανία. (http://oceanman-openwater.com/travesias/oceanman-greece )


 Το mountain biking περιλαμβάνεται στα δρώμενα του  φεστιβάλ της Τσαγκαράδας
Αθλούμαστε στην Τσαγκαράδα (6-9/7 )
Τo Φεστιβάλ Ορεινού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας περιλαμβάνει στη φετινή –πέμ­πτη– διοργάνωσή του μια πολύ μεγάλη ποικιλία αγωνισμάτων, όπως κατάβαση φαραγγιών, αναρρίχηση φυσικού πεδίου, ποδηλασία βουνού, θαλάσσιο κανό. Μέσα από αυτά η Τσαγκαράδα και το καθιερωμένο πλέον αθλητικό φεστιβάλ σάς προσκαλούν να γευτείτε το βουνό και τη θάλασσα, εξερευνώντας το υπέροχο γαλαζοπράσινο τοπίο­ του Ανατολικού Πηλίου. (www.tsagarada.gr/activities/festival/2017 )

Αγώνες στο ηλιοβασίλεμα της Σερίφου (2-3/9 )
Για πέμπτη συνεχή χρονιά το νησί θα φιλοξενήσει το Serifos Sunset Race με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ., όπως επίσης και κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χλμ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης. Τα κέρδη της διοργάνωσης θα διατεθούν για την ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων της νησιωτικής άγονης γραμμής στην εκπαίδευση, στην υγεία και στον πολιτισμό. (www.serifosrace.com )


 Τα αθλητικά φεστιβάλ αποτελούν πλέον παράδοση για τις Σπέτσες
Ο signature μαραθώνιος των Σπετσών (6-8/10 )
Το Spetses Μini Marathon επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού. Τα οκτώ δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες κι ενδιαφέροντα αλλά και τις διαφορετικές δυναμικότητες των αθλητών. Τέλος, αξίζει­ να σημειωθεί ότι αναμένονται, όπως κάθε χρόνο, συμμετοχές-έκπληξη γνωστών αθλητών. (http://spetsesmarathon.com )

Live your experience in Santorini (6-8/10 )
Ακριβώς το ίδιο τριήμερο­ με τις Σπέτσες, το Santorini Experience εκτυλίσσεται με φόντο την Καλντέρα, εστιάζοντας στα αθλήματα του τρεξίματος και της κολύμβησης. Τα σπουδαία ονόματα αθλητών δεν θα λείπουν ούτε φέτος από την πρώτη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που τέθηκε υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Όσον αφορά το τρέξιμο, η διαδρομή έχει ονειρεμένη θέα και περνάει μέσα από τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία, ενώ για όσους επιλέξουν την κολύμβηση ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το ηφαίστειο και ως σημείο τερματισμού το παλιό λιμάνι των Φηρών, σε μια πολύ ιδιαίτερη υδάτινη διαδρομή στα «μαύρα» νερά της Σαντορίνης. (www.santorini-experience.com )

Το Navarino Challenge επιστρέφει (13-15/10 )
Η Μεσσηνία και η «Costa Navarino» φορούν τα γιορ­τινά τους για πέμπτη συνεχή χρονιά, για να υποδεχτούν το θεσμό Navarino Challenge και μαζί του εκατοντάδες επαγγελματίες κι ερασιτέχνες αθλητές. Και φέτος τα αθλήματα είναι αρκετά και ξεπερνούν κατά πολύ τα κλασικά­, το τρέξιμο και την κολύμβηση. Σε πολλά από αυτά τα αθλήματα μάλιστα, όπως το τάε κβον ντο και το boccia, παρόντες θα είναι και διάσημοι πρεσβευτές τους για να μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά τους. (www.navarinochallenge.com )
Μάριος Μπουμπής
Πηγή : http://www.athinorama.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...