18 Μαΐ 2017

Tο 4ο κατά σειρά Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος πραγματοποιήθηκε στίς 12/5/2017 στη Σαντορίνη

Tο 4ο κατά σειρά Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος πραγματοποιήθηκε στίς 12/5/2017 στη Σαντορίνη, όπου είχαν γίνει με επιτυχία και τα προηγούμενα διεθνή συμπόσια το 2003, το 2006 και το 2013, με διοργανωτή την Ηλιότοπος Συνέδρια και συνδιοργανωτή την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.
Το θέμα του φετινού συμποσίου είναι “Μεσογειακός Αμπελώνας και Κλιματική Αλλαγή” και έχει ως αντικείμενο τις επιδράσεις της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής στην αναπτυξιακή φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, την παραγωγικότητα και την ποιότητα των ποικιλιών οινοποιίας και επιτραπέζιων σταφυλιών καθώς και στην προσαρμογή των ποικιλιών και των υποκειμένων αμπέλου στις νέες συνθήκες και στη διαμόρφωση στρατηγικής αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στην οικονομία και στην κοινωνία
Στην έναρξη του συνεδρίου παρευρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Ευάγγελος Αργύρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρήστος Μάρκου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ κ. Γιάννης Βογιατζής, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης.
 Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τους συνέδρους χαιρέτισε ο κ. Χρήστος Μαρκοζάνες και εκ μέρους της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ο Αντιπρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Καβαλλάρης.

Στο συμπόσιο παρευρίσκεται και συμμετέχει και η Πρόεδρος της έδρας της UNESCO, στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας, κα Jocelyn Perard.
Πηγή : http://atlantea.news

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...