11 Μαΐ 2017

Ανδρος... Χάσαμε ένα ακόμα κεκτημένο!…

Αστυνομικός σταθμός Γαυρίου (φωτ. Λ.Π.)
Η Άνδρος έχασε ένα ακόμα - ουσιαστικό και αυτονόητο - κεκτημένο και αποδεικνύεται δυστυχώς, το νησί-ουραγός στην διεκδίκηση όλων εκείνων των απαραίτητων «καρπών» από την Πολιτεία, για την ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και της ευημερίας του τόπου.
Ο Τσόρτσιλ έλεγε: «Μικροί άνθρωποι, μικροί τόποι»…
Στην προκειμένη περίπτωση τα λόγια του σοφού πολιτικού, ταιριάζουν στους ταγούς της Άνδρου (διοίκηση και αντιπολίτευση του Δήμου), που η ίδια η ζωή τους κάνει να φαίνονται λίγοι μπροστά στα όσα συμβαίνουν.
Φέτος το καλοκαίρι, είναι η πρώτη χρονιά που η Άνδρος δεν θα ενισχυθεί με πρόσθετες δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όπως γίνεται κάθε τουριστική περίοδο, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση λόγω πληθώρας επισκεπτών. Αυτό συμβαίνει ενώ το νησί χαρακτηρίζεται ως περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, με βαρύ έως τώρα ιστορικό και έχασε μέρος της πυροσβεστικής του δύναμης, από άνδρες που μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες!
Σε ότι αφορά την Αστυνομία κάθε καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κλοπών και άλλων παράνομων πράξεων, επιβάλλονται τροχονομικοί και άλλοι προληπτικοί έλεγχοι και απαιτείται μια μικρή δύναμη έτοιμη να επέμβει για κάθε ενδεχόμενο. Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 27 Μαρτίου με διαταγή του αποσπά 505 κυρίως δοκίμους αστυφύλακες στις τουριστικές περιοχές. Για πρώτη φορά όμως εξαιρεί την Άνδρο!!!
Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
Το αστυνομικό τμήμα της Χώρας έχει μειωμένη δύναμη και με το ζόρι βγαίνουν οι βάρδιες, ενώ ο αστυνομικός σταθμός του Γαυρίου, που ελέγχει το λιμάνι, το τουριστικό Μπατσί, το οποίο Ιούλιο και Αύγουστο θα «βουλιάξει» από τον κόσμο – ουσιαστικά το μισό νησί - είναι μείον 45% της δύναμης του!!!
Άλλη μια φωτογραφία από τον κλειστό αργά το απόγευμα αστυνομικό σταθμό Γαυρίου (φωτ. Λ.Π.).
Ποιος θα κάνει περιπολίες; Ποιος θα κάνει αγορανομικούς έλεγχους; Ποιος θα ελέγξει τα αυτοκίνητα για υπερβολική ταχύτητα ή τους οδηγούς με αλκοτέστ; Ποιος θα τρέξει σε έκτακτα περιστατικά; Και τέλος ποιος θα παρακολουθήσει κάποιον ύποπτο;
Υπόθεση για γέλια…
Δίπλα η Τήνος ενισχύεται! Το ίδιο και η Κύθνος! Δηλαδή η Άνδρος με τα μουσεία της, το Φεστιβάλ, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα αθλητικά  δρώμενα και την δημοφιλία της ως τουριστικός προορισμός, είναι το «αποπαίδι» των Κυκλάδων; Πως κατάντησε έτσι; Να χάνει, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, τράπεζες και να μην υψώσει κάποιος το ανάστημα του λέγοντας «φτάνει! Ως εδώ!»
Η δημοτική αρχή αδιάφορη και ανύπαρκτη, άγνωστη και μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Αθήνας. Ο δήμαρχος με την εξουσία και την δύναμη που του δίνει ο Νόμος, αλλά και το συμφέρον του νησιού, έπρεπε να έχει σηκώσει το τηλέφωνο στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και οι (δίκαιες) φωνές του να ακούγονταν σε όλη την Χώρα ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να ενισχυθεί και φέτος η Αστυνομία.
Το ίδιο έπρεπε να είχε κάνει όταν «έφευγαν» οι δημόσιες υπηρεσίες ή όταν επιχειρήθηκε να κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο! Αυτή είναι η ουσιαστική διοίκηση προς όφελος της κοινωνίας και αυτό θα ήταν το ιστορικό του στίγμα που θα άφηνε στον τόπο. Επί της ουσίας όμως είναι απών, χάνοντας όλες τις μάχες και τις ευκαιρίες να δείξει ότι η θητεία του είχε θετικό πρόσημο.
Το ίδιο και ο κ. Καπακης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρώην αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και νυν Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας είδε την δύναμη των πυροσβεστών να μειώνεται και δεν αντέδρασε! Τώρα γνωρίζει από τον Μάρτιο ότι ο φίλος του και «σύντροφος» του στην κυβέρνηση, αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξεως, δεν περιλαμβάνει τον τόπο του στα προς ενίσχυση νησιά και δεν διαμαρτύρεται!!! Αν το έκανε και απέτυχε να έρθουν στην Άνδρο 3-4 αστυνομικοί είναι ακόμα χειρότερο για εκείνον… Με καθυστερημένες ανακοινώσεις κατά μια εβδομάδα ή κατά ένα μήνα, όπως στην περίπτωση της Τράπεζας στο Γαυριο, η αντιπολίτευση και η προσφορά του είναι στείρα…
Κρίμα! Ο Ουΐνστων Τσόρτσιλ είχε δίκιο…
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...