4 Μαΐ 2017

Αγανάκτηση εμπόρων και υπαλλήλων για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) μαζί με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζουν πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί πρωτοβουλία επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Όπως αποφάσισαν έμποροι, βιοτέχνες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα μία Κυριακή από τις ήδη οκτώ θεσμοθετημένες, ενώ υπογραμμίζουν πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης και φτώχειας είναι το απόλυτο λάθος, που διευκολύνει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει πως η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι «πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls».

Οι οργανώσεις καταγγέλλουν «την ενσυνείδητη και προκλητική συνταγματική εκτροπή, ενάντια στην απόφαση 100/2017 του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον αυθαίρετο και προβληματικό καθορισμό των δήθεν "τουριστικών" περιοχών, βάσει κριτηρίων αναξιόπιστων και αντιεπιστημονικών και την απαξίωση των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων εκπροσώπων τις κάθε περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τις δικές τους τύχες, σε ό,τι αφορά τις αγορές τους».

Περιμένουν μαζική συμμετοχή από τον κόσμο


Η ΕΣΕΕ έχει καλέσει  εμπορικό κόσμο της χώρας και τους Εμπορικούς Συλλόγους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει το κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή τους και δηλώνει εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα, προβλέποντας καθολική συμμετοχή.

Παράλληλα,  απέστειλε προς τους τοπικούς εκπροσώπους του εμπορίου υλικό με επιχειρήματα τις κατά καιρούς έρευνες του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τα φτωχά, όπως λέει, αποτελέσματα των εργάσιμων Κυριακών.

Τέλος, τονίζουν ότι  στο πλευρό των οργανώσεων «κατά των όψιμων υποστηρικτών των "τουριστικών" Σπάτων, Ελληνικού και Θέρμης συντάσσονται και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς μετά την ξεκάθαρη θέση του ομίλου Σκλαβενίτη, έρχεται και η ανακοίνωση της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία διαφωνεί ρητά με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου και θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο».
Πηγή : https://www.thepressproject.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...