2 Ιουν 2017

Ευρεία σύσκεψη για την Σαντορίνη ως προορισμό κρουαζιέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας

Η διαχείριση της κρουαζιέρας και η ανάγκη να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη ενός ιδιαίτερα δυναμικού τουριστικού κλάδου για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30 /5/2017 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, η χθεσινή συζήτηση επικεντρώθηκε στο νησί της Σαντορίνης, έναν από τους μεγαλύτερους προορισμούς κρουαζιέρας της χώρας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αναζητήθηκαν τρόποι για τη σωστή διαχείριση του προϊόντος της κρουαζιέρας, των άλλων τουριστών και επισκεπτών, αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν και να προστατευθούν.
syskepsi kroyaziera ypoyrgeio 1
Από το 2019 εφαρμογή του Berth Allocation στη Σαντορίνη
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι από το 2019 θα εφαρμοστεί στην Σαντορίνη το Berth Allocation (σύστημα προκαθορισμένων θέσεων ελλιμενισμού για τα κρουαζιερόπλοια) ή αλλιώς «ραντεβού» των πλοίων με το λιμάνι σε συμφωνημένη ώρα και μέρα, καθώς αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των εταιρειών κρουαζιέρας, ώστε να φέρουν περισσότερα πλοία στην Ελλάδα. Αποφασίστηκε, επίσης, και μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών στο νησί.
Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος, η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της υπουργού Τουρισμού Αγγελική Χονδροματίδου, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ.κ. Κόντες, Καλούδης, Κουμπενάς και Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...