28 Ιουν 2017

6η Γιορτή Φάβας: Η Σχοινούσα παράγει και γιορτάζει!

Η Σχοινούσα επιμένει τοπικά και παραδοσιακά! Το διήμερο 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου το νησί «βάζει τα καλά του» και ανοίγει τη φιλόξενη αγκαλιά του για να υποδεχθεί εκείνους που θα παρευρεθούν στην 6η Γιορτή Φάβας, την οποία διοργανώνουν ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών και ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας.
Η Γιορτή ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30 στην κεντρική πλατεία της Σχοινούσας. Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία μαγειρέματος της φάβας, αλλά και να τη δοκιμάσουν, ενώ παράλληλα θα μπορούν να απολαύσουν μεζέδες από τα εστιατόρια του νησιού σε πάγκους που θα έχουν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση.
Μισή ώρα αργότερα (στις 19.00) με την καθοδήγηση της εικαστικού Χριστιάννας Οικονόμου, τα παιδιά του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν πίνακα-κολάζ με θέμα την αγροτική ζωή της Σχοινούσας. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, καλώντας όλον τον κόσμο να χορέψει στους νησιωτικούς ρυθμούς τους.
Το Σάββατο, η Γιορτή μεταφέρεται στον περίβολο του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και στο Αλώνι του «Μονού», όπου στις 19:00 οι παραγωγοί του νησιού θα αρχίσουν να αλωνίζουν τη φάβα, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία.
Στις 20:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας, της Νάξου και της Σίφνου και μετά το τέλος των χορευτικών, θα διατίθενται άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φάβα για όλους.
Την «αυλαία» της 6ης Γιορτής Φάβας θα κλείσει το παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού, τον Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Μιχάλη Πράσινο και τον Κώστα Δεμέναγα.
Χορηγοί Επικοινωνίας:
*Small Cyclades Lines
*Develop Greece
*Blue Star Ferries
*Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σχοινουσιωτών Νίκο Νομικό Νίκο (6942672658 ή στο sxoinousa.syllogos@gmail.com) ή με την Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας της Develop Greece Μυρτώ Παπαχατζάκη (myrto.papa@developgreece.com
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...