25 Ιουν 2017

Συνάντηση δημάρχου Σαντορίνης με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την υποχρέωση και πρόθεση της χώρας μας να σταματήσει τη λειτουργία των ενεργών ΧΑΔΑ και παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης γνωστοποίησε στον δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος.
Στην έκτακτη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, συζήτησαν το θέμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, με τον Γ.Γ. να επαναλαμβάνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων είναι η απόκτηση του χώρου διαχείρισης.
Ο κ. Ζώρζος εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή ως προς το σκέλος αυτό, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Καπετάνιο για το επίπεδο προετοιμασίας του Δήμου Θήρας ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για την υποβολή της πρότασης (ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων) στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη»), σε συνέχεια της παρουσίασης του σχεδίου που είχε προηγηθεί στο παρελθόν.
Ωστόσο, ο κ. Καπετάνιος τόνισε ότι οι υπολειπόμενες ενέργειες θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την εξεύρεση χρημάτων για την ενδιάμεση και οριστική λύση.
(φωτό: αρχείου)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...