23 Ιουν 2017

Στόχος; Το 2018 να υπάρχουν στο Αιγαίο τρία πλωτά ασθενοφόρα

«Θέλουμε να φέρουμε τέσσερα νέα πλωτά σκάφη του ΕΚΑΒ και τα οποία θα εξυπηρετούν τα νησιά των Κυκλάδων και κατ’ επέκταση και το Νότιο Αιγαίο όσον αφορά τις διακομιδές ασθενών»
Αυτό είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και Εμπορικής Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός από το βήμα μιλώντας τον περασμένο Μάιο σε εκδήλωση στη Νάξο με θέμα «Νησιωτικές πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη», που είχε οργανώσει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.
Και σχεδόν ένα μήνα μετά, έχουμε την είδηση ότι στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για θέματα υγείας στο Υπουργείο Υγείας είχαμε στο τραπέζι κι αυτή την κίνηση… Το παρών έδωσαν χθες Πέμπτη 22 Ιουνίου τόσο οι αρμόδιοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας (επικεφαλής ο Υφυπουργός κος Πολάκης), όσο και αυτοί από την 2η ΔΥΠΕ όπως και ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Σαντορινιός.
Και εκεί συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα και θα παρέχουν υπηρεσία στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου, πληροφορία που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Τα συγκεκριμένα σκάφη εκτός τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης.
Τα σκάφη θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.
Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το επόμενο καλοκαίρι θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία…
Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...