26 Ιουν 2017

Φοιτητές από όλο τον κόσμο μελετούν στη Λέσβο τον βιώσιμο τουρισμό

Σήμερα στην Ερεσό ξεκίνησε το 2ο και τελικό τμήμα της εργασίας των 21 φοιτητών απ’όλο τον κόσμο που παρακολουθούν το μάθημα του Βιώσιμου Τουρισμού στο πλαίσιο του διακρατικού μεταπτυχιακού που οργανώνει για 15η χρονιά το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μετά τα εισαγωγικά μαθήματα και τις πρώτες συναντήσεις που έγιναν στη Μυτιλήνη με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Ερεσού -Αντίσσης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας και την Ένωση Ξενοδόχων, οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου που αποτελεί αναμφισβήτητα τον σημαντικότερο πόλο έλξης της Δ. Λέσβου, ενώ μέσα από τη δράση Λέσβος Γεωπάρκο που έχει την σφραγίδα της Unesco, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό και αναγνωρίσιμο brand name για τη Λέσβο, ως νησί της φύσης και του πολιτισμού.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υπεύθυνος αν. καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος Γιάννης Σπιλάνης «Από σήμερα ξεκινήσαμε τη δουλειά τοπικά με στόχο να την παρουσιάσουμε τη Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 5 μμ στο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού. Ευελπιστούμε ότι η προετοιμασία που έχει γίνει με τη βοήθεια του Φορέα Τουρισμού Ερεσού θα αποδώσει τους καρπούς του. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσα από το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό του έργο δημιουργεί γνώση και παράγει τεχνογνωσία χρήσιμη για τις νησιωτικές κοινωνίες ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα νησιά μας.»
Πηγή : http://www.era-aegean.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...