21 Ιουν 2017

Υπέρια 2017 και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών μικρού μήκους Αμοργού.

YΠΕΡΙΑ» είναι ένα από τα αρχαία ονόματα της Αμοργού, όπως επίσης και το όνομα της Διεθνούς συνάντησης δημοσιογράφων για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
‘Ήταν την άνοιξη του 2003 και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, όταν ένας μικρός πολιτιστικός σύλλογος γυναικών από τα Θολάρια-Αμοργού, αποφάσισε να καλέσει δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο για να προβάλλει τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα αλλά και τον πολιτισμό & την παράδοση του νησιού. Αποφασίστηκε επίσης ότι αυτή η διεθνής συνάντηση θα ήταν μια ευκαιρία να τιμήσει τον Γάλλο παραγωγό και σκηνοθέτη Luc Besson, ο οποίος με την ταινία του Το Απέραντο Γαλάζιο, που γυρίστηκε εν μέρει στην Αμοργό, έκανε το νησί γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Η επιτυχία της συνάντησης οδήγησε στη δημιουργία ενός θεσμού, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, και το «ΥΠΕΡΙΑ» από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κλείνοντας φέτος τα 15του χρόνια.
Παράλληλα με τη συνάντηση των δημοσιογράφων, από το 2009 ξεκίνησε και διεξάγεται κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, που στοχεύει στην προώθηση του πολιτισμού και του αειφόρου τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, καθώς και στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Στόχος του είναι να προβάλει την ιστορία της Αμοργού, των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα στο εξωτερικό. Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού είναι επίσημο μέλος της CIFFT (www.cifft.com). 
Φέτος, το 15ο «ΥΠΕΡΙΑ» και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αμοργού, έχουν θέμα:
«Ο κινηματογράφος – πρόκληση για την τοπική οικονομική ανάπτυξη» και τελεί υπο την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής και του Δήμου Αμοργού, και θα διεξαχθούν από 25 έως 30 Οκτωβρίου στηνΑιγιάλη της Αμοργού.
Προσκαλούμε όλους τους δημοσιογράφους και κινηματογραφιστές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή ώστε να αποδείξουμε ακόμα μια φορά, ότι η επικοινωνία είναι αυτή που ενώνει τον κόσμο, καταργεί τα σύνορα και μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη μας.
Δηλώστε συμμετοχή στο: info@yperia.gr(link sends e-mail)
. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.yperia.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...