28 Ιουν 2017

“Απαράδεκτες πρακτικές σε βάρος αναφαίρετων δικαιωμάτων μας”

Την προάσπιση των “αναφαίρετων δικαιωμάτων” τους απαιτούν τα μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών από τον Υπουργό Εσωτερικών με φόντο τις “κατευθύνσεις παραβίασης των διατάξεων για χορήγηση αδειών και ρεπό”, έχοντας αποστείλει σχετική επιστολή.


επιστολή

Kύριε Υπουργέ, διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια αντιπυρική περίοδο γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, με κατευθύνσεις - οδηγίες που διοχετεύονται μέσω υπηρεσιακών παραγόντων για χορήγηση μειωμένων αδειών και μη πλήρους πενθημέρου ρεπό στους πυροσβέστες.
Συγκεκριμένα σε υπηρεσίες κυρίως με 24ωρη εναλλαγή προσωπικού δίνονται κατευθύνσεις για: α. Την χορήγηση μόνο 12ημερης καλοκαιρινής άδειας και για το υπόλοιπο του μήνα χορήγησης της άδειας να μην λαμβάνει τις δικαιούμενες αναπαύσεις ο υπάλληλος, κατά παράβαση  των  σχετικών διατάξεων. β. Τους υπαλλήλους κατά τον μήνα που δεν είναι σε καλοκαιρινή άδεια να γίνεται χορήγηση  μόνο η μία εκ των δύο πενθήμερων αναπαύσεων που δικαιούνται.
Μέσω αυτών και ανάλογων άλλων παραινέσεων με διάφορες παραλλαγές, μεθοδεύεται διαχρονικά η απόσπαση της συναίνεσης του προσωπικού σε ενέργειες που αποσκοπούν στον περιορισμό των δικαιωμάτων του, προκειμένου να καλυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που υφίστανται με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης στο Πυροσβεστικό Σώμα.
  Κύριε Υπουργέ, καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές γνωρίζοντας ότι δεν αποτελούν αυτόβουλες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά κυβερνητική κατεύθυνση προκειμένου να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το υπάρχον προσωπικό, για να καλυφθούν ανέξοδα οι τεράστιες ελλείψεις στην πυρασφάλεια της χώρας.
   Καταδικάζουμε την απαράδεκτη κατάσταση των προωθούμενων κατευθύνσεων - οδηγιών που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις που διέπουν την χορήγηση αδειών και πενθήμερων ρεπό των πυροσβεστών. Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές στρέφονται σε βάρος του αναφαίρετου δικαιώματος του εργαζομένου για ξεκούραση, της ποιότητας και των συνθηκών της ατομικής και οικογενειακής του ζωής και ζητάμε την άμεση ανάκληση των κατευθύνσεων αυτών ώστε να μην υλοποιηθεί καμία περικοπή σε άδεια και πενθήμερο ρεπό".  
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...