21 Ιουν 2017

Το θερμόμετρο «τραβά την ανηφόρα»

Σέριφος φωτο 
Nikos Kokolakis
Επί τέλους γεύση από «καυτό» καλοκαίρι, το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου! Υστέρα από τις βροχές, το χαλάζι, την ψύχρα και τα μποφόρ, το θερμόμετρο «τραβά την ανηφόρα» και στο τέλος της εβδομάδας θα δείξει ακόμα και 39-40 β. Κελσίου. Καιρός για απόδραση, καιρός για μπάνιο, καιρός για Σέριφο!!! Ιδανικός προορισμός, κοντά στην Αθήνα με αρκετά πλοία και δρομολόγια, το νησί αποτελεί την τέλεια λύση για μίνι ξεκούραση.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιανο, η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα και δεν αποκλείεται το Σαββατοκύριακο να κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα 40αρια του φετινού καλοκαιριού.Όλες αυτές τις μέρες, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία "χτυπήθηκαν" από έναν ισχυρό και μακράς διάρκειας καύσωνα. Φαίνεται ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμές αυτές αέριες μάζες θα ταξιδέψουν προς την περιοχή μας και θα ανεβάσουν κατά πολύ τον υδράργυρο, όχι βέβαια στα επίπεδα ενός ισχυρού η επικίνδυνου καύσωνα.
Έτσι για παράδειγμα στην Αθήνα, οι μέγιστες τιμές για τις επόμενες ημέρες, θα είναι οι εξής :
Τρίτη : 31°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 34-35°C
Παρασκευή : 36-37°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 38°C
Θα υπάρξουν όμως πεδινές περιοχές, οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη, που από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να σημειώνονται τα πρώτα 40άρια. Για παράδειγμα, στον κάμπο της Θεσσαλίας, ή στον κάμπο της Αργολίδας, ή σε τμήματα ενδεχομένως των κλειστών πεδιάδων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σ αυτή την «θερμή εισβολή» οι Κυκλάδες  αποτελούν μια όαση δροσιάς αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία με το ελαφρύ βοριαδάκι και την δροσιά της θάλασσας δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.
Σκεφθείτε το και αν το αποφασίσετε-και οι δυνατότητες σας το επιτρέπουν- καλό ταξίδι, καλή διαμονή και καλές… βουτιές.

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...