4 Ιουλ 2018

Έρχεται τροπολογία για «σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών και ορεινών δήμων

Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» θα προβλέπεται το «σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών και πιθανά ορεινών δήμων. Συγκεκριμένα θα υπάρξει το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου, του μεγαλύτερου γεωγραφικά δήμου της Ελλάδας στα δυο.

 Όπως διευκρίνισε η υπεύθυνη του Αυτοδιοικητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμος Λέσβου θα σπάσει σε δύο μικρότερους δήμους σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών. 

 «Σπάσιμο» θα υπάρξει και για το δήμο Κεφαλονιάς, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η ΝΕ Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, Ιθάκης και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί στην τροπολογία. To τέλος της αρχής του «Καλλικράτη» «κάθε νησί και Δήμος», είχε εξαγγείλει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης. 

Έχουμε αποφασίσει να μην θέσουμε θέμα γενικευμένης χωροταξικής αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ, με την εξαίρεση βέβαια κάποιων οριακών περιπτώσεων, όπως οι τεράστιοι και μη λειτουργικοί Δήμοι που δημιούργησε σε κάποιες περιπτώσεις η αρχή κάθε νησί και Δήμος. 

Πηγή : aftodioikisi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...