4 Ιουλ 2024

Η δολοφονία του τοπογράφου των Κυκλάδων


Ένας από τους σημαντικούς τοπογράφους των Κυκλάδων, ο Παναγιώτης Στάθης, δολοφονήθηκε το πρωί της 2ας Ιουλίου 2024 στο Νέο Ψυχικό, κοντά στο γραφείo του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο επαγγελματίας εκτελεστής που τον δολοφόνησε διέφυγε με δίκυκλο με πλαστές πινακίδες.

Η δολοφονία έγινε στις 8:23 επί των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου, όταν ένας άγνωστος «γάζωσε» με 15 σφαίρες το αυτοκίνητο του.

Ο Παναγιώτης Στάθης που είχε γεννηθεί το 1970 δραστηριοποιείτο από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 στη Μύκονο. Είχε εργαστεί για όλους του μεγάλους «παίκτες» του νησιού ενώ είχε στενή σχέση και με τους μεγάλους κατασκευαστές της Μυκόνου. Το 2021 έκανε καταγγελία κατά αγνώστων για ξυλοδαρμό του.

Παράλληλα με τη Μύκονο, δούλευε σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Πάρο και την Ίο όπου ανέλαβε την τοπογράφηση της μεγαλύτερης μονάδας του νησιού.

Μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονίας του, ο Δήμος Μυκόνου ανέβαλε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των εναλλακτικών σεναρίων για το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του νησιού που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί το 2004 για το προηγούμενο σχέδιο της Μυκόνου, το οποίο καταπατείται βάναυσα, και απ’ ό,τι φαίνεται έπαιζε κάποιο ρόλο για την ένταξη συγκεκριμένων ιδιοκτησιών στο υπό κατάρτιση σχέδιο που ήταν σε φάση διαβούλευσης. Δεν είχε απασχολήσει την εισαγγελία στη διερεύνηση των υποθέσεων που είχαν προκύψει από τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...