11 Μαΐ 2017

Πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη για όλους!

Πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη και προσθετική αποκατάσταση σε παιδιά και ενήλικες, προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Για «πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη και προσθετική αποκατάσταση σε παιδιά και ενήλικες» κάνει τώρα λόγο το υπουργείο Υγείας, μετά από τις παρεμβάσεις των οδοντιάτρων στη δημόσια διαβούλευση επί του προσχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας περί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας  κείμενο με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας για νέες ρυθμίσεις περί οδοντιατρικής, οι οποίες θα περιληφθούν ως αυτόνομα άρθρα στο νομοσχέδιο περί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Οι δεσμεύσεις προβλέπουν τα εξής:
  • Σε κάθε οδοντιατρείο Κέντρου Υγείας απασχολείται η Οδοντιατρική Ομάδα, η οποία αποτελείται, κατ’ ελάχιστον, από τον/την οδοντίατρο και έναν βοηθό οδοντιατρείου ή νοσηλευτή/τρια. Μέλη της Οδοντιατρικής Ομάδας θεωρούνται οι οδοντοτεχνίτες, οι επισκέπτες Υγείας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό.
  • Κάθε οδοντιατρείο Κέντρου Υγείας βρίσκεται σε επιστημονική διασύνδεση με τα άλλα οδοντιατρεία των δομών της ΠΦΥ, τα οδοντιατρεία των νοσοκομείων, αλλά και τα Κέντρα Ειδικής Φροντίδας ανά ΥΠΕ.
  • Η Οδοντιατρική Ομάδα, με επικεφαλής τον οδοντίατρο, οφείλει να πραγματοποιεί οδοντιατρικό έλεγχο της στοματικής υγείας του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης (συνολικά 2.000 – 2.500 παιδιά ηλικίας 2 – 14 ετών) και να ενημερώνει τους γονείς για τα ευρήματα της εξέτασης, ενώ η Οδοντιατρική Ομάδα συνεργάζεται με την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) του Κέντρου Υγείας, συμμετέχει σε προγράμματα αγωγής και προαγωγής της υγείας στον πληθυσμό και αναπτύσσει συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες Υγείας, εκπαιδευτικούς κ.ά.
  • Η στελέχωση και ανάπτυξη των οδοντιατρείων των Κέντρων Υγείας ανά ΥΠΕ γίνεται με απόφαση του υπουργού. 
Πηγή: http://www.healthview.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...