13 Δεκ 2020

Περί λαϊκισμού ο λόγος




Η χρήση λοιπόν της λέξης λαϊκισμός είναι το καινούριο συστημικό τέχνασμα για να εξουδετερώνεται και να υποτιμάται η αγανάκτηση που προκύπτει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αποφάσεις της Δημοτικής αρχής αντί απλά να παραδεχθούν τα λάθη τους. Όποιος καλεί σε αντίδραση είναι” λαϊκιστής” και όποιος αντιδρά απλά έχει υποκύψει στον “λαϊκισμό”! Δεν πειράζει, όσο επιλογές τους συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας και όσο περισσότερο αυταρχικά συμπεριφέρονται τόσο περισσότερο για "λαϊκισμό" θα μας κατηγορούν. Άλλωστε ο πραγματικός λαϊκισμός της εξουσίας συνοδευόμενος από αυταρχισμό ,απόρριψη του πλουραλισμού κ της διαφορετικής άποψης και η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει γίνει πλέον χαρακτηριστικό και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής τους συμπεριφοράς
.

Ψηφοθηρία και λάσπη. Τη ψηφοθηρία τους τη χαρίζουμε και τη λάσπη θα τη χρησιμοποιήσουμε για τα προσεχή έργα
Παράπονα για λάσπη που όμως θα χρησιμοποιηθεί στα έργα κάνει η Δημοτική αρχή. Φαντάζομαι ότι όταν λέει έργα αναφέρεται σε αυτά που βρήκε ήδη ενταγμένα ή σε πορεία ολοκλήρωσης παρακαταθήκη της προηγούμενη δημοτικής διοίκησης Αντωνάκη ,εκτός αν μπερδεύει το έργο με τις φωτογραφίες και τη λεζάντα όταν παρουσιάζεις αποτελέσματα ξένης δουλειάς για δικιά σου. Γιατί μια φορά αυτό ο λαός δεν το λέει "έργο", μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα " και "τζάμπα μάγκες " το λέει



Προσωπικά εκτιμώ, ότι πέρα από ιδεολογίες, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Σερφιώτη είναι η επίλυση των προβλημάτων του και η καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του. 

Σημασία δεν έχει αν αυτός που θα επιλύσει άμεσα τα προβλήματα θα είναι δεξιός ή αριστερός. Σημασία έχει να εφαρμοστεί επιτέλους η κοινή λογική, ο ορθολογισμός των αποφάσεων και δράσεων, έτσι ώστε να λύνονται επιτέλους τα προβλήματα.

 Άλλωστε, όταν σε δημοκρατικές κοινωνίες επιλύονται τα προβλήματα των πολιτών, οι ηγέτες απολαμβάνουν μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης

.Άτομα και κοινωνίες σχηματίζουν ένα διαλεκτικό δίπολο που αλληλοσυμπληρώνεται και αλληλοσυγκρούεται.

 Το κοινωνικό σύνολο είναι αυτό που καταρχήν δημιουργεί σε κοινωνικό επίπεδο τους θεσμούς και την ανάγκη για ηγετική εκπροσώπηση αυτού, και από την άλλη οι ηγέτες που έχουν τις ικανότητες και το όραμα για εξέλιξη του λαού έχουν τη δυνατότητα να τον κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση αφουγκραζόμενοι τις κοινωνικές επιταγές.

Ειναι Το άλλο ρεύμα που πρέπει να υπάρχει, στην πολιτική σκηνή του νησιου είναι αυτό που λειτουργεί εντελώς αντίθετα με τον λαϊκισμό. Όσοι το εκπροσωπούν ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εφαρμογή του αυτονόητου, την πρακτική διαχείριση καταστάσεων και την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

 Είναι όσοι θεωρούν πως, χωρίς ακρότητες και φανατισμούς, έχει σημασία να εφαρμόζεται η νομοθεσία, να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και να μην καταπιέζονται οι πολίτες από  μειονότητες που ενδιαφέρονται μόνο για την επιβολή των απόψεών τους, με την μορφή  της περιφρόνησης προς την κοινή λογική. 

Είναι όσοι θεωρούν πως επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί  ένα λογικό  σύστημα,τιμολόγησης των λογαριασμων του νερού  να δημιουργηθούν επενδύσεις που θα παράγουν θέσεις εργασίας, να υποστηριχθουν οι ανεργοι και αδύναμοι πολίτες  και η τάξη των επαγγελματιών. 

Και όλα αυτά χωρίς να έχει σημασία ο ιδεολογικός και κομματικός προσανατολισμός του καθένα. Στην ουσία, οι εκπρόσωποι της κοινής λογικής ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: την εφαρμογή του αυτονόητου.



 Πηγή :  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...