11 Δεκ 2020

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου..Αξιοποίηση της γεωλογικής & μεταλλευτικής ιστορίας της Σερίφου με σκοπό την ανάπτυξη του γεωτουρισμού


Επτά ακόμη έργα ανάδειξης του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των Κυκλάδων εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014 – 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου - Σε Μήλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Αμοργό, Σέριφο, Κέα - Στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων ΑΕ (CLLD/LEADER)

 Για Σέριφο: Αξιοποίηση της γεωλογικής & μεταλλευτικής ιστορίας της Σερίφου με σκοπό την ανάπτυξη του γεωτουρισμού 

-Προμήθεια Σήμανσης Γεωπολιτισμικών Διαδρομών (προϋπολογισμού 50.375,00) 

Το έργο αφορά την αντικατάσταση και συμπλήρωση της υφιστάμενης σήμανση με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει η νέα νομοθεσία για τον Καθορισμό τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών πεζοπορικών μονοπατιών. 

Επομένως, απαιτείται η προμήθεια και τοποθέτηση νέων Πινακίδων Υποδοχής, Πινακίδων Ενημέρωσης και Πινακίδων Κατεύθυνσης, Πληροφοριακών Πινάκων. 

Επιπλέον, θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση Πινακίδων Τύπου Αναλόγιο με γραφή Braille και απεικόνιση του ανάγλυφου του νησιού (τεχνική 3Dprinting) για την προσβασιμότητα της πληροφορίας από άτομα με προβλήματα όρασης. 

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση Μεταλλικών Πινακιδίων Επιβεβαίωσης Κατεύθυνσης με αποσπώμενο βέλος αντί της εφαρμογής χρώματος που υπήρχε μέχρι τώρα με στόχο την αποτελεσματικότερη όραση των σημάτων από τους χρήστες των γεωπολιτισμικών διαδρομών. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σερίφου. 

Πηγή: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου... 

 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...