30 Δεκ 2020

Αίτηση για Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την υπεράπιση αθώων πολιτών της Τήνου


Η παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή στάλθηκε εχθές 28 Δεκέμβρη 2020 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Μαρκουίζο Πέτρο και κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο καθώς και στους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων, από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων": 

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Γνωρίζετε φυσικά όσα ανήκουστα συνέβησαν στις 23 Δεκέμβρη 2020 τα ξημερώματα, σχετικά με την διέλευση και την εναπόθεση τμημάτων ανεμογεννητριών σε σφραγισμένο από την πολεοδομία Τήνου οικόπεδο και για τις σχετικές καταγγελίες του Δημάρχου Τήνου. Τα γεγονότα αυτά και η εκτός νομίμων ορίων πλέον, αδιαφορία για την γνώμη της τοπικής κοινωνίας και για τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, διαδόθηκαν όπως ήταν φυσικό και στους κατοίκους του νησιού με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε ειρηνική παράσταση και πορεία διαμαρτυρίας από συμπολίτες μας εξ αιτίας των γεγονότων αυτών.

 Οι συμμετέχοντες στην πορεία τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού (μάσκες - αποστάσεις) καθ όλη την διάρκεια αυτής. 

Οι αρχές (αστυνομία, λιμενικό σώμα) παρακολούθησαν την πορεία αυτή αλλά ουδέποτε επέβαλαν περιορισμούς ούτε ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες αν η δημόσια αυτή συνάθροιση κρίνεται παράνομη. Την επόμενη ημέρα, πολλοί συμπολίτες μας κλήθηκαν τηλεφωνικά να επισκεφτούν το Λιμεναρχείο χωρίς να τους εξηγηθεί επακριβώς ο λόγος της επίσκεψης αυτής.

 Τελικώς, η αστυνομία και το λιμενικό σώμα έως σήμερα 28 Δεκέμβρη 2020, έχουν επιδόσει με διάφορους τρόπους (στα σπίτια, στον δρόμο) πράξεις επιβολής προστίμου 300€ για αναίτια μετακίνηση - συμμετοχή σε ομάδα διαδήλωσης κατά των ανεμογεννητριών, σε αρκετούς μας συμπολίτες, πολλοί από τους οποίους ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ στην εν λόγω διαμαρτυρία, πολλώ δε μάλλον στα σημεία και τις ώρες που τους καταλογίζεται.

 Θεωρούμε ότι το ζήτημα φτάνει σε σημείο να παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας καθώς κανένας πολίτης δεν μπορεί να ζει με τον φόβο ότι ακόμη και παραμένωντας σπίτι του, μπορεί να "αναγνωριστεί" ως παραβάτης και να του επιδοθεί πρόστιμο από τα όργανα της τάξης. 

 Οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα στην συνάθροιση (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 11), αλλά ακόμη περισσότερο όσους τιμωρούνται χωρίς καν να ήταν παρόντες. 

 Ζητάμε εκτάκτως την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με μόνο θέμα την υπεράσπιση των αθώων συμπολιτών μας.
 Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" 
 Κουσουνάδης Πέτρος 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...