15 Δεκ 2020

Τάκα..Τάκα στις Κυκλάδες με υδροπλάνο

.

Αυτοί είναι χρόνια μπροστά τελικά. Και λίμνη (η γνωστή Τάκα στο κέντρο της Αρκαδίας) ως κέντρο αναφοράς για το κεντρικό υδατοδρόμιο αλλά και τιμή εισιτηρίου για Κυκλάδες...

 Και μετά μου λες εσύ... ζήσε Μάη μου... 

 Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα
 "Το κεντρικό υδατοδρόμιο της Πελοποννήσου σχεδιάζει η Περιφέρεια με πτήσεις από και προς Κυκλάδες και Πειραιά. 

Ήδη έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης για την συγκρότηση του φακέλου δημιουργίας υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα (, με δαπάνη περί τις 20.000 ευρώ. Οι γραμμή Τρίπολη – Κυκλάδες θα έχει διάρκεια πτήσης 55 λεπτά και τιμή εισιτηρίου περί τα 60 με 70 ευρώ), ενώ η γραμμή Τρίπολη – Πειραιάς θα έχει διάρκεια πτήσης 35 λεπτά. 

 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η εν λόγω υποδομή να αποτελέσει το κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας, καθώς - όπως γνωστοποιήθηκε - σύμφωνα με την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα στην χωροθέτηση του υδατοδρομίου. 

 “Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην περαιτέρω εξωστρέφεια, της Περιφέρειας” σημείωσε ο περιφερειάρχης.


Που είναι η λίμνη Τάκα; 

 Η λίμνη Τάκα είναι λίμνη της Αρκαδίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρα στο οροπέδιο της Τεγέας και σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

 Έχει γλυκό νερό και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της Πελοποννήσου με πολλά πτηνά και ψάρια. Στη φυσική της πανίδα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- λευκοτσικνιάδες, χαλκόκοτες, φιδαετοί, γλαρόνια, αλκυόνες, τα οποία την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

 Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δρομολογήσει την λειτουργία υδατοδρομίου μετά και την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή πίστωσης 325.000 ευρώ για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, με δενδροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομους και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα παρεμβάσεις. 

Πηγή :  https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...