4 Δεκ 2020

Η κρίση φέρνει ένα νέο κοινωνικό παντοπωλείο στις Κυκλάδες..Ιδρύεται παράρτημα στην Πάρο, μετά τη Σύρο και την Τήνο


Θλίψη προκαλεί η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός ακόμη παραρτήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου στις Κυκλάδες, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να υπογραμμίσει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης πολλών πολιτών στον νησιωτικό νομό. Συγκεκριμένα, μετά τη λειτουργία των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Σύρο και Τήνο, ιδρύεται νέο παράρτημα και στην Πάρο, προκειμένου να ενισχυθούν πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Η εισήγηση του Επάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίασή του, οπότε και ο ίδιος στην τοποθέτησή του έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των ωφελούμενων οικογενειών μέχρι σήμερα σε Σύρο και Τήνο. 

 Υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού 

 “Εκφράζω την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας της Πάρου και της Αντιπάρου για την ίδρυση παραρτήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Πάρο προκειμένου να υποστηρίξει τους ευάλωτους οικονομικά κατοίκους” ανέφερε στην εισήγησή του προς τους περιφερειακούς συμβούλους ο Έπαρχος Πάρου, προσθέτοντας ενημερωτικά πως έχει εξασφαλιστεί ο χώρος λειτουργίας του και άρα, διάθεσής των προϊόντων μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

 “Τα προϊόντα (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) θα διανέμονται από τα οριζόμενα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου σε ένα δωμάτιο περίπου 8 τ.μ. στο οποίο θα τοποθετηθούν dexion ράφια περιμετρικά σε όλο το γραφείο, ενώ για την αποθήκευση των προϊόντων θα χρησιμοποιηθεί επίσης η δημοτική αίθουσα (περίπου 50 τ.μ.) που βρίσκεται στο πρώην αγροκήπιο Παροικιάς και έχει παραχωρηθεί στην Π.Ε. Πάρου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου”.

 Επιπρόσθετα, ο κ. Μπιζάς υπενθύμισε πως, στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων “ιδρύθηκε Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σύρο αρχικά και πριν δύο χρόνια ιδρύσαμε και Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Τήνο”, ενώ τώρα όπως πρόσθεσε, “το αίτημα είναι να δημιουργηθεί παράρτημα και στην Πάρο”. 

 Βοήθεια σε 240 οικογένειες μέχρι σήμερα 

 Περιγράφοντας εμμέσως την κατάσταση στα νησιά, ο ίδιος μίλησε με στοιχεία για τον αριθμό των ωφελούμενων πολιτών, καθιστώντας σαφές πως η κρίση έχει προκαλέσει οικονομικά προβλήματα σε σημαντικό αριθμό οικογενειών.

 “Μέχρι τώρα στη Σύρο έχουμε 165 ωφελούμενες οικογένειες και συνολικά οι ωφελούμενοι είναι 340 άτομα και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Τήνου ωφελούνται 75 οικογένειες, δηλαδή περίπου 126 άτομα” σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας στη συνέχεια πως, “επειδή μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ που “τρέχει” η Περιφέρεια στο Νότιο Αιγαίο και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα υπάρχουν αρκετοί πολίτες που κάνουν χρήση του και σε Πάρο και σε Αντίπαρο και επειδή η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, έκανα εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ιδρύσουμε παράρτημα στην Πάρο”. 

“Αυξάνεται η φτώχεια και η ανεργία” 

 Το θέμα υπερψήφισε το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με την εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας, να σημειώνει τα εξής: “Είναι δεδομένο πως στηρίζουμε τέτοιες πρακτικές, πόσο μάλλον σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Όσα περισσότερα κοινωνικά παντοπωλεία ιδρυθούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τόσο περισσότερο μπορούν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας”. 

 Θετικός υπήρξε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Ντουνιαδάκης, χωρίς να επαναλαμβάνει την πολιτική θέση της παράταξής του για τα ζητήματα της φτώχειας και της ανεργίας, ενώ τέλος και ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”, Χαράλαμπος Κόκκινος τοποθετήθηκε λακωνικά, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις δύσκολες ημέρες που ξημερώνουν για τους νησιώτες.



 “Όταν ακούς ότι ιδρύονται κοινωνικά παντοπωλεία, προκαλείται θλίψη γιατί αυτό σημαίνει πως η φτώχεια και η ανεργία αυξάνονται” σχολίασε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως σαφώς και η παράταξή του υποστηρίζει τις αποφάσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Περιφερειακής Αρχής. 

 “Η Περιφέρεια μπορεί με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει θετικά τους πολίτες που έχουν ανάγκη και άρα, υπερψηφίζουμε το θέμα” πρόσθεσε, καταλήγοντας ο κ. Κόκκινος. 

Πηγή :  https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...