5 Ιουν 2013

ΤΟ 7 ΔΙΕΘΝΕς ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΨΑΡΟΚΟΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ


Tο Psarokokalo έρχεται για ακόμη μια χρονιά στην Αθήνα και όχι μόνο.
Και φέτος και για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου στο κτίριο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, στη θερινή αίθουσα.
Για πρώτη φορά φέτος, το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Psarokokalo θα προβάλλεται ταυτόχρονα και εκτός Αθηνών, στους εξής συνεργαζόμενους χώρους /φορείς :
- Θεσσαλονίκη / Κινηματογράφος Φαργκάνη (κιν/κή Λέσχη Θεσσαλονίκης)
- Άνδρος / Κινηματοθέατρο Χώρας
- Σέριφος / Πολυχώρος στο Λιβάδι
- Σύρος / Κινηματογράφος Παλλάς
- Μυτιλήνη / Θερινός Κινηματογράφος: πάρκο Επάνω Σκάλας
Το Κινηματογραφικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Psarokokalo 2013 αποτελείται από δύο κατηγορίες: το Διαγωνιστικό Τμήμα και τις θεματικές προβολές (αφιερώματα).
Στιγμιότυπο από την ισπανική ταινία «Mystery», υποψήφια στα Ευρωπαικά Βραβεία Κινηματογράφου ταινίας μικρού μήκους από το φετινό φεστιβάλ Βερολίνου.
Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα περιλαμβάνει προβολές επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο (μυθοπλασίας, κινουμένου σχεδίου, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες). Όλες οι ταινίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού του φεστιβάλ. Οι περισσότερες ταινίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλερμόντ Φεραντ κ.α) και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η κατηγορία Θεματικές Προβολές περιλαμβάνει αφιερώματα σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ , διάσημους σκηνοθέτες, καθώς και άλλες ειδικές προβολές.
Πηγή : http://www.e-go.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...