28 Ιουν 2013

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί την Όλια Λαζαρίδου στη «Γυναίκα της Ζάκυθος»


Αθήνα
Ο Δήμος Αβδελιώδης, στην πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά κείμενα του Σολωμού.

Ο λόγος για τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» που ανεβαίνει στις 27 και 28 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του σκηνοθέτη με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου.

Στη «Γυναίκα της Ζάκυθος» ο ποιητής αφήνει το φως και ανιχνεύει το σκοτάδι. Ενδύεται το προσωπείο του ιερομόναχου και κοιτάζει στα μάτια το Κακό, χωρίς να το φοβάται. Το Κακό εδώ δεν είναι ο απέναντι, είναι ανάμεσά μας, μέσα μας.

Η παράσταση με την ανάδειξη του λόγου του Σολωμού, όπως ενσαρκώνεται από την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου, ανασύρει στην επιφάνεια κρυμμένες πτυχές του έργου.

Το κείμενο της παράστασης στηρίχθηκε στην εκδοτική πρόταση του Δημήτρη Δημηρούλη Η Γυναίκα της Ζάκυθος (Εκδ. Μεταίχμιο, 2008) και στο έργο Διονυσίου Σολωμού Άπαντα, Πρόλογος-Αναλύσεις Έλλης Αλεξίου (Εκδ. Μέρμηγκας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σολωμός εργαζόταν ως το τέλος της ζωής του πάνω σε αυτό το αινιγματικό κείμενο, το οποίο έμελλε να μείνει ημιτελές.

Την μουσική έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Γιαννάκης, ενώ τα ενδύματα και την εικαστική παρέμβαση ο Αριστείδης Πατσόγλου.
Newsroom ΔΟΛ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...