5 Ιουν 2013

Επανεκκίνηση του κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, παραβρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβου­λίου του ΟΑΕΔ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου διοικητή του Οργανισμού κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας καθώς και για τα σχεδιαζόμενα προγράμματα του Οργανισμού, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με το νέο διοικητή και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινω­νία.
Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις.

Η αναβίωση, μάλιστα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού που αποφασίστηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».
Πηγή : http://www.cycladitis.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...