30 Δεκ 2016

Ναι είναι αλήθεια... Υπάλληλος στον Δήμο Κάσου

Χθες, έπειτα από επίμονες προσπάθειες της δημάρχου Μαίρης Σορώτου – Τσανάκη, προκηρύχθηκε η θέση για τον διορισμό του πρώτου υπαλλήλου, ύστερα από ένα εξάμηνο ερημιάς στο δημαρχείο. «Εδώ και έξι μήνες ο νησιωτικός μας δήμος δεν είχε ούτε έναν υπάλληλο, παρότι ο οργανισμός σύστασής του αναφέρει 22 οργανικές θέσεις. Επιτέλους, έγινε μια αρχή, ελπίζουμε πως γρήγορα θα γίνουν ακόμη τρεις διορισμοί, για να αποκτήσουμε ταμειακή υπηρεσία, η οποία είναι απαραίτητη για την οποιαδήποτε πράξη», λέει στην «Κ» η δήμαρχος Κάσου, την ώρα που χαρούμενη κατευθυνόταν για να παραλάβει τον διορισμό. «Ενας πολύμηνος αγώνας είχε το πρώτο αποτέλεσμα», τονίζει.
Μέχρι χθες ο Δήμος Κάσου δεν είχε ούτε έναν υπάλληλο! Ηταν, δηλαδή, ένας δήμος-φάντασμα, ανίκανος να προσφέρει τις πλέον στοιχειώδεις υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού, που φθάνουν (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) τους 1.100.
Ο Δήμος Κάσου προ διετίας είχε μόλις τρεις υπαλλήλους, εκ των οποίων η μία ήταν αποσπασμένη και επέστρεψε στη βάση της. Η δεύτερη υπάλληλος πήρε σύνταξη και η τρίτη έμεινε έγκυος και πήρε άδεια. Καθώς δεν υπήρξε μέριμνα από την πολιτεία για την αναπλήρωση των κενών, ο δήμος έμεινε στις αρχές του καλοκαιριού χωρίς ούτε έναν υπάλληλο. «Και αυτό παρότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περίπου 30 άτομα πανελλαδικά για να έρθουν στην Κάσο», σημειώνει η κ. Σορώτου – Τσανάκη.
Η αρχή έγινε…
«Η αρχή έγινε, αλλά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων παραμένει ανοικτό. Πρόκειται για ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας και απαιτείται εθνικός σχεδιασμός και όχι αποσπασματικές λύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Θεοδωράκη για την κινητοποίησή του, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι, παρά το γεγονός ότι δίνεται μερική λύση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε, η εικόνα αποψίλωσης των νησιών παραμένει. «Με δεδομένη τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των περιοχών αυτών, κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει ειδική μέριμνα, προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των νησιωτικών δήμων», τόνισε ο κ. Πατούλης. Επιπλέον σημείωσε πως ειδικά γι’ αυτές τις περιπτώσεις, το μέτρο της κινητικότητας πρέπει να υλοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης, για να μην αποψιλωθούν περισσότερο οι δήμοι των μικρών νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών.
Πηγή : www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...