27 Δεκ 2016

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομίας

Την  ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή με βασικό θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού με τον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστο Λαμπρίδη, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων της Σαντορίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του λιμανιού, με τη λήψη απόφασης για την  υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα δώσει "ανάσα" στις λιμενικές υποδομές του νησιού, αυξάνοντας έτι περεταίρω τη λειτουργικότητά τους, μέσω της επέκτασης (προς τη θάλασσα) κατά 17  μέτρα του χερσαίου χώρου του λιμανιού και με πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.
Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση των εξελίξεων και το συντονισμό των ενεργειών συστάθηκε ολιγομελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει  και ο Αντιπεριφερειάρχης.
"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης" δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης εκφράζοντας τη βεβαιότητα, ότι "με την ολοκλήρωση του έργου, η Σαντορίνη θα έχει ένα λειτουργικό και προπάντων ασφαλές λιμάνι".
Τουρισμός -Υδατοδρόμια- ΦΠΑ-Αεροδρόμια στην ατζέντα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας
Την επομένη μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Ο  κ. Λεονταρίτης  ενημέρωσε τον Κυβερνητικό Αξιωματούχο για τη μεγάλη τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την επιτυχία της να κερδίσει τον τίτλο  της γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.
Ο Αντιπεριφερειάρχης προέταξε στην ατζέντα και το αίτημα για την άρση των εμποδίων  στην υλοποίηση του σχεδιασμού των υδατοδρομίων καθώς και αυτό της επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι "αυτό δεν αποτελεί απόφαση των Δανειστών αλλά εσωτερική πολιτική επιλογή".
O κ. Λεονταρίτης αιτήθηκε επίσης τη συνδρομή του κ. Υπουργού για την  υλοποίηση της επέκτασης των αεροδροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων και την αύξηση της χρηματοδότησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για το επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας μόνιμων στούντιο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του HOLLYWOOD στη Σύρο, ζητώντας τη συμβολή του και την προσωπική του παρέμβαση ως προς την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την άρση των γραφειοκρατικών δυσκολιών.
Από την πλευρά του ο Υπουργός εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την επενδυτική πρόταση των παραγωγών του Los Angeles και τα υδατοδρόμια, υποσχόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή τους και συνεχάρη τον κ. Λεονταρίτη για τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...