15 Δεκ 2016

Σε συσκέψεις για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και τη νησιωτικότητα ο Γιώργος Χατζημάρκος

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την (προβληματική) ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Της σύσκεψης προήδρευσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και συμμετείχαν ο έπαρχος Μήλου Νίκος Βενάκης και οι δήμαρχοι Μήλου, Κύθνου και Κιμώλου κ.κ. Δαμουλάκης, Γαρδέρης και Βεντούρης αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός που βιώνουν τα νησιά των Κυκλάδων και ειδικότερα το πρόβλημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σίφνου, της Σερίφου, της Μήλου και της Κιμώλου, που κατά τους χειμερινούς μήνες περιορίζεται σε ένα μόνο πλοίο. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η πρόσφατη τροποποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το Υπουργείο, επιδεινώνει μια ήδη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία.
Μετά από συζήτηση, συμφωνήθηκαν οι αλλαγές που ζητούν οι Δυτικές Κυκλάδες, όσον αφορά στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τον κ. Σαντορινιό να δεσμεύεται να προχωρήσει σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των φορέων των νησιών.
xatzimarkos syskepsi nisiotiki politiki 2
Σύσκεψη για τη συγκρότηση νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση της νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Κουρουμπλή και του υφυπουργού κ. Σαντορινιού, με τη συμμετοχή και των περιφερειαρχών από τις νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συνεννόηση και συνεργασία για αποτύπωση των ελληνικών προτάσεων που θα υποβληθούν στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε τελικώς, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας, να παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική.
Ο κ. Χατζημάρκος, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CPMR, ανέλαβε να οργανώσει τις νησιωτικές Περιφέρειες - μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία για την χάραξη και την θεσμοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής. Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία στο αμέσως επόμενο διάστημα, συγκαλώντας καταρχήν την Επιτροπή Νήσων στις Βρυξέλλες, για μια πρώτη συζήτηση του θέματος.
Σημειώνεται ότι ο συντονισμός μεταξύ υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και CPMR, προκειμένου η νησιωτικότητα να αποτελέσει κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική είχε ήδη συζητηθεί προ εβδομάδος, σε συνάντηση εργασίας του κ. Χατζημάρκου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...