27 Δεκ 2016

Σε τροχιά υλοποίησης λιμενικά έργα στην Πάρο

Mια σειρά από λιμενικά έργα, που αποτελούσαν πάγια αιτήματα των κατοίκων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του νησιού, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα:
Λιμάνι Παροικίας: Εγκρίθηκαν πρώτη φορά οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία του «Υφιστάμενου Λιμένα Παροικίας Πάρου», παραδόθηκε και εγκρίθηκε το Α΄ στάδιο της μελέτης «Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (Master plan) Λιμένα Πάρου και έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο για την εκπόνηση του Β΄ Σταδίου.
Η μελέτη αυτή είναι προϋπόθεση για την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου, βελτίωσης – επέκτασης έργων στο λιμάνι της Πάρου, το οποίο, σημειωτέον, είναι το μοναδικό που έχει χαρακτηριστεί ως «Λιμένας Εθνικής Σημασίας».
Ταυτόχρονα έχουν κατατεθεί προς έγκριση οι όροι δόμησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα και η μελέτη κατασκευής νέων αιθουσών αναμονής επιβατών και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
Αλιευτικά καταφύγια: Μετά από μακροχρόνιες και εντατικές προσπάθειες εγκρίθηκαν πρώτη φορά οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τα έργα: «Λειτουργία-βελτίωση-επέκταση υφιστάμενων αλιευτικών καταφυγίων στην Αλυκή, στον Αμπελά και στο Πίσω Λιβάδι Πάρου και του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Νάουσας ».
Με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων κάθε έργου, ουσιαστικά δίνεται το πράσινο φως για την άμεση δημοπράτηση και υλοποίησή του, που είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής.
Η υλοποίηση των έργων αυτών, πέρα από την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών του νησιού, που εφέτος χάρη στην επέκταση του αεροδρομίου, σημείωσε το μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων από όλες τις Κυκλάδες ,θα τονώσει την επιχειρηματικότητα της περιοχή και αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...