30 Δεκ 2016

Συνάντηση Λεονταρίτη με τον υπουργό Οικονομίας

Τουρισμός, υποδομές και ΦΠΑ περιλάμβανε η ατζέντα της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Αρχικά, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον υπουργό για τη μεγάλη τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.
Στη συνέχεια, ζήτησε την άρση των εμποδίων για την υλοποίηση του σχεδιασμού των υδατοδρομίων, καθώς και την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «αυτό δεν αποτελεί απόφαση των δανειστών, αλλά εσωτερική πολιτική επιλογή».
O κ. Λεονταρίτης ζήτησε, επίσης, τη συνδρομή του κ. Παπαδημητρίου για την επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων και την αύξηση της χρηματοδότησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ. Ενημέρωση έγινε και για το επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας μόνιμων στούντιο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του HOLLYWOOD στη Σύρο, με τον αντιπεριφερειάρχη να ζητά την προσωπική παρέμβαση του υπουργού ως προς την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την άρση των γραφειοκρατικών δυσκολιών.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την επενδυτική πρόταση των παραγωγών του Los Angeles και τα υδατοδρόμια, υποσχόμενος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή τους. Συνεχάρη, μάλιστα, τον κ. Λεονταρίτη για τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...