15 Δεκ 2016

ΓΓΙΦ: Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση με γυναίκες εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων», που επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΓΓΙΦ στις 12/12.
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η πρόεδρος, Άννα Λοΐζου, η αντιπρόεδρος, Άννα Μαυρουδή και η Μάγδα Μιχαηλίδου, μέλος του Δ.Σ.
Στόχος της συνάντησης υπήρξε η γνωριμία της αντιπροσωπείας γυναικών, η οποία εκπροσωπεύει συλλόγους γυναικών από 13 νησιά, με την Γενική Γραμματέα, με σκοπό τη δικτύωσή τους με την ΓΓΙΦ και την εκκίνηση επικείμενων συνεργασιών.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα νησιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της νησιωτικότητας, όπως οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις για την προώθηση των προϊόντων οικοτεχνίας και οι δυσλειτουργίες των Επιτροπών Ισότητας.
Η αντιπροσωπεία γυναικών ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο, που πραγματοποιούν με επίκεντρο τη γυναίκα, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κύθνο.
Επίσης, οι γυναίκες εκπρόσωποι συμφώνησαν με την Γενική Γραμματέα να αποστείλουν στην ΓΓΙΦ υπόμνημα με τους στόχους, τις πρωτοβουλίες και τις ειδικότερες δράσεις της Ομοσπονδίας.
Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τις γυναίκες εκπροσώπους για ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, ενώ δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει εκείνες τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας, που θέτουν στο επίκεντρο τη γυναίκα ως μέλος ισότιμο και χωρίς έμφυλες διακρίσεις.
Σε κλίμα παραγωγικού διαλόγου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη συνέχιση της επικοινωνίας τους και την πιθανή υλοποίηση μελλοντικών από κοινού δράσεων γύρω από θεματικές που αφορούν την ισότητα των φύλων.

Πηγή: topontiki.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...