19 Δεκ 2016

Ομόφωνη άρνηση της ΚΕΔΕ για αποστολή των οικονομικών στοιχείων που της ζητήθηκαν από το ΥΠΕΣ

Τη μη αποστολή οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ A' βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
Με επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενημερώνει τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τους δημάρχους για την απόφαση του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία «δεν απαιτείται να αποσταλούν τα στοιχεία, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών». Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού έχει ήδη αποστείλει και εξακολουθεί να αποστέλλει κάθε μήνα, οικονομικά στοιχεία στις βάσεις δεδομένων των αρμοδίων υπουργείων. Κατά συνέπεια, τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και προς το Οικονομικό Παρατηρητήριο αλλά και προς κάθε άλλον αρμόδιο φορέα».
Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε μετά από επείγον έγγραφο (12/12/2016) του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου ζητείτο από όλους τους δήμους της χώρας να αποστείλουν μια σειρά οικονομικών στοιχείων μέχρι τη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.
Πηγή : http://www.pronews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...