17 Δεκ 2016

Η Δημιουργία Μητρώου Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς θα είναι ένα καλό ξεκίνημα για την νέα χρονιά

Η πρώτη μας ταϊστρα για αδέσποτες γάτες.απο τον φιλοζωικό σύλλογο Σερίφου  Αν δουλέψει καλά θα βάλουμε και άλλες. Βέβαια συνεχίζουμε να τους ταϊζουμε και σε άλλα μέρη.
Today we set up our first "feeder" for stray cats. If it works well we will set up more of them. Of course we continue to feed stray cats also in other places.

Συμφωνώ με την δράση αυτή του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού μας  καλο θα ήταν να επεκταθεί σε όλους τους οικισμούς του νησιού αφού πρώτα εξασφαλισθεί η οικονομική βοήθεια Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω τους υπευθύνους αλλα και τα μέλη του συλλόγου να γίνει ένα κάλεσμα απο τον Δήμο Σερίφου ώστε να προσέλθουν οι
 ιδιοκτήτες ,που έχουν ζώα συντροφιάς στο νησί    και να  προσκομίσουν
  1. Φωτοτυπία βιβλιαρίου του ζώου
  2. Αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης και καταχώρησης του ζώου
  3. Πιστοποιητικό στείρωσης, εφόσον το ζώο είναι στειρωμένο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4039/12, άρθ.5, παρ. 1η, όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4235/14, άρθ. 46, παρ. 3), αποτελεί υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του.
Η παράλειψη της προσκόμισης των πιστοποιητικών στο Δήμο επιφέρει πρόστιμο ύψους 300€.
«Σκοπός της εγγραφής των ζώων σε μητρώο είναι να υπάρχουν στοιχεία για τον πληθυσμό των ζώων συντροφιάς, κάτι που είναι χρήσιμο, κυρίως, για τη δημόσια υγεία, αλλά και για λόγους οικονομικούς και δημόσιας τάξης. Η χρησιμότητα της καταγραφής συνδέεται, επίσης, με την αποτροπή της εγκατάλειψης των ζώων και με τον ευκολότερο εντοπισμό των ιδιοκτητών των ζώων που έχουν χαθεί.»
Πηγή : 

to synoro blog

2 σχόλια:

  1. Σιγα μην χαθει το ζωο στο νησι! Ας κοιταξουν πρωτα να τιμωρησουν αυτους που τα δηλητηριαζουν συνεχεια κ μετα να μας ζητανε ταυτοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα να μην ξέρουμε και ποσα σκυλια και γατια υπαρχουν στο νησι δεν ειναι και οτι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...