24 Δεκ 2016

Προσάραξε και βούλιαξε πλοίο υπό ξένη σημαία στον Καμπανό της Ανδρου

Διακρίνεται το σημείο που το πλοίο είχε προσαράξει στην περιοχή του Καμπανού (δορυφορική λήψη από το Marine Traffic)
Το φορτηγό πλοίο Cabrera, σημαίας Αντίγκουας, σήμερα το πρωί στις 05:30 προσάραξε και βούλιαξε στην περιοχή του βόρειου ακρωτήριου της Άνδρου, τον Καμπανό. Το πλοίο ήταν φορτηγό 5.553 τόνων και μήκους 100 μέτρων και είχε πλήρωμα 9 άτομα. Και τα 9 άτομα διασώθηκαν από δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και πηγαίνουν Αθήνα. Οι ναυαγοί περισυλλέγησαν από την θάλασσα και τα βράχια της Άνδρου.
Προηγούμενη φωτογραφία του πλοίου που προσάραξε και βούλιαξε στην περιοχή του Καμπανού (από το Marine Traffic).
Το πλοίο προσάραξε πήρε 45 μοίρες κλίση και υπήρξε εισροή υδάτων στο σκάφος. Τελικά το πλοίο βούλιαξε. Στην επιφάνεια έχει απομείνει μόνο το κομοθέσιο της πλώρης. Τα μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα και βγήκαν στα βράχια της Άνδρου κοντά στον Καμπανό όπως φαίνεται και από το σημείο προσάραξης στο Marine Traffic.
Από τα τελευταία στίγματα του πλοίου λίγο έξω από την Άνδρο (από το Marine Traffic). 
Πρώτη υπηρεσία που κινητοποιήθηκε ήταν το λιμεναρχείο που ειδοποίησε το πολεμικό ναυτικό, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου και την πυροσβεστική Άνδρου.
Το ελικοδρόμιο της Χώρας σήμερα το πρωί κατάφωτο (stand by) και οι υπεύθυνοι (οδηγός και υπεύθυνος ΠΠ) από τις 05:30 σήμερα (24/12) περίμεναν τα ελικόπτερα  Τελικά γύρω στις 08:00 έμαθαν πως τα ελικόπτερα θα κατευθύνονταν προς Αθηνα και έσβησαν τα φώτα (φωτ. Εν Άνδρω).
Στο ελικοδρόμιο της Χώρας η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου κινητοποιήθηκε περιμένοντας τα ελικόπτερα, ενώ η πυροσβεστική προσπάθησε με τρία οχήματα και 10 άνδρες να φτάσει στον τόπο του συμβάντος που ήταν δύσβατος και χρειάστηκε να προσεγγίσει με τα πόδια.
Τα ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού διάσωσαν και τους 9 ναυαγούς, άλλους από την θάλασσα και άλλους από τα βράχια. Αποφασίστηκε τελικά να μεταφερθούν όλοι σε νοσοκομείο στην Αθήνα.
«Εν Άνδρω»
Πηγή :http://enandro.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...