30 Δεκ 2016

Λιμενικά έργα σε νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων

Το ποσό των 17,85 εκατομμυρίων ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου πρόκειται να διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».
Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, έδωσε στη δημοσιότητα τρεις προσκλήσεις που απευθύνονται προς τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και τους δήμους του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να υποβάλουν, εντός τριών μηνών, τις προτάσεις τους για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων και δράσεων, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την άρση της απομόνωσης των νησιών, καθώς και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στόχος είναι η ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου-εξόδου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σύνδεσης των νησιών με την υπόλοιπη Περιφέρεια, καθώς και με τις πύλες εισόδου-εξόδου της Περιφέρειας, με σκοπό την προώθηση της ισόρροπης χωρικής ανάπτυξης και την εξασφάλιση ισοδύναμης μεταφορικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 8.350.718 ευρώ, αφορά τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο και τη Σύρο.
Η πρόσκληση με τίτλο «Ολοκλήρωση, βελτίωση ή/και αναβάθμιση διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών λιμενικών συνδέσεων» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ, αφορά την Άνδρο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Κω, τη Λέρο, τη Μήλο και την Τήνο.
Η πρόσκληση με τίτλο «Ολοκλήρωση, βελτίωση ή/και αναβάθμιση διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών λιμενικών συνδέσεων των μικρών νησιών της Περιφέρειας» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 4.500.000 ευρώ, αφορά στα νησιά: Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Θηρασιά, Ίο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Λειψούς, Μεγίστη, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Ψέριμο, Τέλενδο, Νίσυρο, Πάτμο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο και Χάλκη.
Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν έργα, τα οποία περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων και για τις τρεις προσκλήσεις είναι τρίμηνης διάρκειας, από 02/01/2017 έως 31/03/2017.
Πηγή :http://www.naxostimes.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...