20 Δεκ 2016

O Tελευταίος "ΒHMAτοδότης" Η πιο ιστορική πολιτική στήλη του ελληνικού τύπου

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η απεργία στον ΔΟΛ ανέβηκε η τελευταία στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Η πιο ιστορική πολιτική στήλη του ελληνικού τύπου. O BΗΜΑτοδότης όλο αυτό το διάστημα υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας τον ρόλο του με τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του από τα πολιτικά παρασκήνια. Ιδού η τελευταία στήλη:
Κάθε φορά που μου τηλεφωνεί ένας κυβερνητικός παράγοντας για να μου δηλώσει δήθεν εμπιστευτικώς ότι έλυσε το θέμα και δεν είναι ανάγκη να ξαναγράψεις γι΄αυτό το ζήτημα, τόσο πιο πολύ με βάζει σε υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας όχι μόνον τηλεφώνησε για να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να γραφεί τίποτα, αλλά απέστειλε και ηλεκτρονική επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται με το δημοσίευμα. Αναφέρει ότι δεν υπήρξε ούτε καταγγελία, ούτε σκάνδαλο σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ). Το σημαντικότερο; Αυτός που τα κατήγγειλε όλα αυτά (ανάμεσα στις σοβαρές καταγγελίες  αναφέρει και τη φράση «εκβιασμός μοναχών») δεν παύθηκε από τη θέση του επειδή τα κατήγγειλε, αλλά, όπως αναφέρεται στην επιστολή «παύθηκε από τη θέση του λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των καθηκόντων του».
***
Προτού σας αποκαλύψω τι λέει η Ιερά Κοινότητα  καθώς και η Διοίκηση του Αγίου Ορους για το σκάνδαλο, επικοινώνησα με τον καρατομηθέντα Πρόεδρο του Κέντρου (καταγωγή από τις Σέρρες, όπως και η υπουργός),ονόματι Χρ. Καραμπάσης ο οποίος υποστηρίζει ότι κατέθεσε  εγγράφως τις καταγγελίες με αποδεικτικά στοιχεία στην υπουργό στις 25 Οκτωβρίου του 2017 και από τότε έπεσε σε δυσμένεια με αποτέλεσμα να καρατομηθεί. Ο ίδιος διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το σκάνδαλο βάσει του οποίου έκαναν φτερά από τον Αγιο Ορος περίπου 700.000 ευρώ είχε να κάνει με την ανάκληση των πιστώσεων από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων που είχαν διατεθεί (δηλαδή χρήματα των φορολογουμένων) για τη συντήρηση των μονών. Για να γίνει μία ανάκληση σύμφωνε με το νόμο 1198/81 θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει και ηγούμενοι των μονών κάτι το οποί δεν έγινε. Συνολικά έγιναν 12 ανακλήσεις πιστώσεων ύψους 700.000 ευρώ και τώρα αναζητούνται πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Κύκλοι του Ιερατείου αναφέρουν ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα και ζητούν από την πολιτεία να διερευνήσει την καταγγελία ώστε να αποδοθούν ευθύνες (ποινικές και πολιτικές) προκειμένου να μην υπάρχει κάτι γκρίζο στην Ιερά Κοινότητα. Μαθαίνω μάλιστα ότι συνεδριάζουν την Τρίτη εκεί στο Αγιο Ορος για το θέμα αυτό, που κατά την υπουργό δεν… υφίσταται! Και κάτι ακόμα, όταν ετέθησαν υπόψη της Διοίκησης του Αγίου Ορους οι παρατηρήσεις της υπουργού ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ιδού η απάντηση που έλαβα: «τι δεν συμβαίνει τίποτα εδώ έχει βουίξει ολόκληρο το Αγιο Ορος, γι΄αυτό συνεδριάζουμε την Τρίτη».
 Ο μπούμαν δεν πάει…Προεδρικό

Βρέθηκε ο «ένοχος» που μεταδίδει τις συνομιλίες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπουργούς, στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία οι πάντες (πολιτική ηγεσία, διπλωματικό σώμα, Ιεράρχες, δικαστές κ.α) παρευλαύνουν για να ευχηθούν στο Πρόεδρο «καλή χρονιά». Και ξέρετε ποιος είναι αυτός ο «ένοχος»; Ενας… μπούμαν, ο τεχνικός της ΕΡΤ που κρατεί αυτό το τεράστιο μικρόφωνο ντυμένο με κάτι σαν γούνα το οποίο αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των επισήμων και καταγράφει ότι πουν. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι το μικρόφωνο αυτό δεν θα υπάρχει την πρωτοχρονιά, ώστε να μην προκαλούνται παρεξηγήσεις και οι πολιτικοί να αισθάνονται ελεύθεροι να πουν και μια κουβέντα παραπάνω. Πέρυσι υπήρξε ο μπούμαν που κατέγραψε και τον Νίκο Παππά να λέει στον Πρόεδρο «πάντοτε με τη δική σας καθοδήγηση», όταν έγινε λόγος για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι  το έθιμο να «κρυφακούν» οι δημοσιογράφοι τι λέει στους πολιτικούς αρχηγούς και στους υπουργούς ο ΠτΔ έχει θεσπισθεί επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, κάτι που ο Καραμανλής το επεδίωκε. Καμιά φορά εάν οι δημοσιογράφοι δεν καταλάβαιναν τι έλεγε, τότε έβαζε ένας από τους συνεργάτες του να μεταφέρει τι ακριβώς είπε, για παράδειγμα στον πρωθυπουργό.
Νέος μποναμάς  Τσίπρα
Μου λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στο οικονομικό επιτελείο να εξεταστεί το ενδεχόμενο ώστε οι άνεργοι να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ το 2017. Τώρα πως θα γίνει αυτό δεν γνωρίζω, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των θεσμών για ένα συγκεκριμένο ετήσιο ποσό από τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ. Εάν εξαιρέσει τώρα τους άνεργους από κάπου αλλού θα πρέπει να βρει το ποσό. Πάντως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι χιλιάδες  οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς χρήματα, όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel. Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων το 90% των ανέργων στην Ελλάδα δεν θα λάβουν ενίσχυση από το κράτος τα Χριστούγεννα. Η κρίση, βλέπετε, διαρκεί κοντά στα επτά χρόνια και έχει μετατρέψει τους άνεργους σε μακροχρόνια άνεργους. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 350.000 οικογένειες έχουν μόνο ένα άτομο που εργάζεται.
Η υποδοχή του πρωθυπουργού στην Κρήτη
Αγρότες, άνεργοι, μικρομεσαίοι και άλλοι φορείς της Κρήτης ετοιμάζουν, μαθαίνω, υποδοχή στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στο νησί την Τρίτη για να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Το βράδυ της Τρίτη πάντως ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «Αταλαντίς», όπου θα κάνει εξαγγελίες για αναπτυξιακά έργα της Κρήτης.
Ούτε εκλογές μπορεί να κάνει
Για να ξέρετε: Ολα τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ούτε εκλογές θα μπορούν να κάνουν. Οι πιέσεις για την αποδοχή των όρων της αξιολόγησης είναι τέτοιες που τελικά για να αποφύγει τις εκλογές θα τις υπογράψει όλες. Αλλωστε όπως λέει και ο ίδιος δεν έχει στα πλάνα του εκλογές και τούτο γιατί ακόμα το πιστεύει ότι το πρόγραμμά του θα αποδώσει. Επιπλέον όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του ούτε οι ξένοι θέλουν να υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα, ώστε να μην δημιουργηθεί και άλλο πρόβλημα με την Ελλάδα, μετά τις εκλογές στη Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Ο κυριότερος όμως λόγος που δεν τολμά να κάνει εκλογές είναι οι δημοσκοπήσεις. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που ούτε καν το σκέφτεται. Είναι, όπως τον συμβουλεύουν, ωσάν να αυτοκτονεί πολιτικά.
Οι του ΔΟΛ αποτελούν σήμερα το πρώτο θέμα της «Αυγής». Η εφημερίδα αφιερώνει μεγάλο μέρος του πρωτοσέλιδου της στα ζητήματα του Τύπου, σχολιάζοντας με δυο λέξεις, «Κακά Νέα» τα τεκταινόμενα, «παίζοντας» προφανώς με τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας του Οργανισμού.
«Τέλος εποχής για τον παραδοσιακό Τύπο», είναι ο υπέρτιτλος, ενώ στο πρωτοσέλιδο αναφέρεται ακόμα πως «η διαφαινόμενη “πτώση” ενός μεγάλου και ίσως του πιο παραδοσιακού συγκροτήματος Τύπου στη χώρα», προοιωνίζεται «κακά μαντάτα για την ενημέρωση, την πολυφωνία και εν τέλει τη Δημοκρατία».
Στις εσωτερικές σελίδες της «Αυγής» φιλοξενείται αναλυτικό ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στον ΔΟΛ, όταν ελήφθη η απόφαση για απεργία από τους εργαζόμενους, ενώ ξεχωριστό κομμάτι αναφέρεται στο «Πώς δεσμεύτηκαν τα χρήματα από τις τράπεζες». Αυτό που επισημαίνει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός πως η απεργία μπορεί τελικά να οδηγήσει στην «αρχή του τέλους για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ίσως το ισχυρότερο παραδοσιακό συγκρότημα Τύπου στη χώρα, από τις μεγάλες και κραταιές επιχειρήσεις Τύπου στο παρελθόν, με σημαντική πολιτική επιρροή και παλαιότερα αποφασιστική συμβολή στην πολιτική ζωή της χώρας».


Πηγή : http://kourdistoportocali.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...