2 Μαΐ 2017

Aνδρος... Μάχη με την φωτιά στην κορυφή πάνω από τους Κατακαλαίους...

Φωτογραφία του πυροσβέστη Ν. Π. πριν λίγα λεπτά από την κορυφογραμμή πάνω από τους Κατακαλαίους... Ο αγώνας με την φωτιά μοιάζει άνισος...
ΔΕΥΤΕΡΑ, 1η ΜΑΪΟΥ 2017, ΩΡΑ 24:00
Η φωτιά στην Βουρκωτή είναι στο πάνω μέρος του δρόμου. Από το ένα μέρος υπάρχουν καμένα. Από το άλλο μέρος εθελοντές και πυροσβέστες έσωσαν ένα σπίτι και δίνουν αγώνα να μην επεκταθεί η φωτιά. Τέλος στο πάνω μέρος - προς την κορυφή του βουνού - επίσης γίνεται προσπάθεια να μην ανέβει η φωτιά γιατί μετά θα γυρίσει προς Κατακαλαίους.
Πυροσβεστικό όχημα στον δρόμο της Βουρκωτής πριν λίγα λεπτά δίνει μάχη με την φωτιά... (φωτ. Ν.Π.)
Αυτοί που έβαλαν την σημερινή φωτιά αδιαφορούν εντελώς για την Άνδρο, αλλά και τον αγώνα εθελοντών και πυροσβεστών που μεσάνυχτα στην κορυφή του βουνού δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους να σώσουν ότι μπορούν...
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ... ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΚΩΤΗ!!!
Aπό την φωτιά στη Βουρκωτή που είναι σε εξέλιξη. Φωτογραφία του εθελοντή Ν. Κιαγιά
ΔΕΥΤΕΡΑ, 1η ΜΑΪΟΥ 2017, ΩΡΑ 22:00
Σήμερα ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και στην Άνδρο έχουμε την πρώτη φωτιά!!! Αυτή τη στιγμή έχουμε φωτιά σε 30 περίπου στρέμματα υψηλής θαμνώδους βλάστησης με ρείκια δίπλα στον δρόμο. Η φωτιά σχηματίζει ένα ημικύκλιο. Ευτυχώς από το ένα μέρος έφτασε στα καμένα και δεν μπορεί να επεκταθεί!!!
Σε σχετικά μικρή απόσταση υπάρχει και σπίτι. Επί τόπου είναι δύναμη των εθελοντών και πυροσβεστών προσπαθώντας να την σβήσουν. Ευτυχώς ο άνεμος έχει πέσει και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή και άλλη βοήθεια από το πυροσβεστικό κλιμάκιο.  
Το παράδοξο είναι πως λόγω της μέρας στο χωριό της Βουρκωτής – όπως πληροφορηθήκαμε - υπάρχει και γλέντι!!!
Πηγή : http://enandro.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...