3 Ιουν 2013

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


„Ξαφνικά εκεί που η Τουρκία , σύμφωνα με τα παγκόσμια ¨Μαζικά Μέσα Επιρροής¨, ζούσε την δική της Σαμαρική ¨success story¨ , μεγάλη οικονομική ανάπτυξη& επιτυχία ¨ , έχοντας ολοκληρώσει όλες τις ¨μεταρρυθμίσεις¨ που είχε επιβάλλει το ¨Δ.Ν.Τ.¨ , ξέσπασε , με μορφή ¨Σπίθας¨ από την Κωνσταντινούπολη σε όλη την χώρα, λαϊκή εξέγερση. Θα λέγαμε ¨για ασήμαντον αφορμή¨ . Και είναι το ¨απρόβλεπτο¨ που δεν μπορούν να ¨υπολογίσουν¨ πάντα οι ¨Σύμβουλοι¨ και οι ¨Μυστικές Υπηρεσίες¨ – ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ¨ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΝΑ ¨ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ & ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ

Οι κατά μεγάλο βαθμό ιδιωτικοποιημένοι & εμπορευματοποιημένοι ήδη άνθρωποι – θέλησαν να αποτρέψουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της πόλης τους , της –μοναδικής εστίας ζωής τους – των ελεύθερων χώρων και πάρκων τους. Αφορμή ήταν επίσης , σύμφωνα με την ρέουσα ειδησεογραφία , και τα νέα μέτρα της “lite” – μουσουλμανοποίησης , των θρησκοληπτικών νόμων , μετά από την ¨μαντίλα¨, του Ερντογάν για την απαγόρευση κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών και των δημόσιων φιλιών. 
 Οι απλοί άνθρωποι ¨από τα κάτω¨ , ο λαός , αγωνίζονται σχεδόν πάντα για δίκαια αιτήματα.

Όμως στην Τουρκία , όπως παντού , στους γνήσιους και ανιδιοτελείς αγώνες εμπλέκονται πάντα πολλές σκοτεινές δυνάμεις , ¨θρησκόληπτες και ανεξίθρησκες¨, ¨εθνικιστικές¨ και ¨διεθνιστικές¨.


Ενδιαφέρον βρήκαμε στις ειδήσεις που αναφέρουν και εμπλοκή του αντιπολιτευόμενου ¨σοσιαλδημοκρατικού¨/ Κεμαλικού κόμματος¨ ( πρώην κόμμα ¨Ετσεβίτ¨ ) , όπως επίσης και σε αυτή που αναφέρει ότι στρατιωτική μονάδα μπροστά από ο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης προσπάθησε να προστατέψει καταφεύγοντες διαδηλωτές , μοιράζοντας αντιασφυξιογόνες μάσκες , και να εμποδίσουν τις βάρβαρες αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ( ας σκεφτούμε όμως ότι μέσα στον στρατό υπάρχουν ακόμα πολλές ¨Κεμαλικές Δυνάμεις¨ , οπαδών υποτίθεται ενός ¨λαϊκού –ανεξίθρησκου κράτους¨) .

Σίγουρα ο λαός/λαοί της Τουρκίας δικαιούνται , όπως κάθε λαός , να αγωνίζονται για την δικαιοσύνη & την ελευθερία , να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της μεγάλης και πλούσιας χώρας τους. 

Η οποία τους εξαναγκάζει, υπέρ των οικονομικών συμφερόντων των λίγων που εξουσιάζουν , σε διαρκή μετανάστευση σε όλο τον κόσμο και ¨συμψηφιστικά¨ τους αφιονίζει για ¨Οθωμανικά , Μουσουλμανικά και Παν-τουρκικά Τόξα & Ιδεώδη ¨.
 
Σχέδια “ανακατάταξης του χάρτη – διαμελισμού της Μ.Ανατολής
Γεγονός είναι ότι οι ¨Έμποροι και Δολοφόνοι των Λαών¨ όπου μυρίζουν νέα κέρδη και ¨ενεργειακούς πόρους¨ ( όπως τελευταία στο Αιγαίο , το Ιόνιο, την Μεσόγειο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα ) δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν θρησκευτικές και αντιθρησκευτικές προλήψεις και δογματισμούς , κάλπικους ¨εθνικισμούς¨ και ¨διεθνισμούς¨ , για να επιβάλλουν , με ποταμούς αίματος και εμφυλίους πολέμους , το ¨ανθρώπινο¨ και… ¨δημοκρατικό¨ δικαίωμα της ¨ΑΠΡΟΣΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ¨ ΔΗΘΕΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ & ΜΑΓΕΥΤΙΚΗΣ ¨ AGORAS “ στο πάντα άνισο ¨μοίρασμα του κόσμου¨ , την διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της ανελευθερίας για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το ¨όραμα¨ της ¨Νέας Μέσης Ανατολής¨ και ο ¨Πόλεμος των Πολιτισμών¨ υπάρχει στα σχέδια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και μετά την ¨Ενοποίηση της Γερμανίας¨ και την πτώση του ¨υπαρκτού – ανύπαρκτου σοσιαλισμού¨ εξελίσσεται – σταθερά υποκινούμενος- ( με δεξιό – ¨αριστερούς¨ εθελοντές ) , με διαλείμματα και λοξοδρομήσεις, από το 1993 /94.

Η ειρωνεία και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ με ανακοινώσεις τους ¨διαμαρτυρήθηκαν και ανησύχησαν ¨ για την απαγόρευση του ¨συνέρχεσθε¨ στην Τουρκία και την βία καταστολή , από τις δυνάμεις που τις εκπαιδεύουν και τις εξοπλίζουν με χημικά , οι ίδιες. ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ -ΠΟΙΕΣ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ¨ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ – ΙΣΩΣ – ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ¨Ε.Ε. – ΗΠΑ¨ …

Και για τον Χημικό Πόλεμο στην Αθήνα το 2011/12 γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν και ανησύχησαν , αλλά συζητούσαν να στείλουν και ¨Χωροφυλακή του Ευρώ¨ ( ¨Ευρωχωροφυλακή¨ η επίσημη ονομασία ) ;

Κοράκια και Γύπες ίπτανται πάνω από την περιοχή και τα κεφάλια μας.
Αφιερώνω ένα γνωστό στίχο του Τούρκου αγωνιστή / κομμουνιστή , ποιητή Ναζίμ Χικμέτ , ο οποίος , έτσι για την ιστορία , το 1955-1960 ήταν υπέρ του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου, σε αντίθεση με πολλούς άλλους αριστερούς που ακολούθησαν αργότερα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Πηγή :http://seisaxthia.wordpress.com 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...