7 Μαΐ 2014

Λαική Συσπείρωση Σερίφου ψήφος ελπίδας και ανατροπής.

7/5/2014
Την Τρίτη 6 Μαϊου 2014 πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου στον καφενέ του βασιλέα στην πλατεία των Μύλων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου Θ.Χρυσολωράς . Ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου έχει ως εξής: 

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Αυτό που βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας , στο νησί μας και στις οικογένειές μας δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν δεκαετίες τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και τις Δημάρχους του νησιού μας.

 Ιδιαίτερα η τελευταία Δημοτική θητεία στο νησί μας κατά γενική ομολογία δεν έχει προηγούμενο.

 Η απερχόμενη Δημοτική αρχή παριστάνοντας την «ανεξάρτητη», εφάρμοσε αδιαμαρτύρητα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την κυβερνητική πολιτική και σε συνδυασμό με την ανεπάρκειά της επιδείνωσε την κατάσταση στο νησί.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση από τις Δημοτικές εκλογές του 2010 αποκάλυπτε και προειδοποιούσε ότι με την ψήφιση και εφαρμογή του Καλλικράτη οι Δήμοι και οι περιφέρειες έχαναν κάθε ίχνος αυτοδιοίκησης και μετατρέπονταν σε τοπική κρατική Διοίκηση. Οι εξελίξεις δυστυχώς μας δικαίωσαν.

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Σκοπός της σημερινής μας συγκέντρωσης είναι να σας παρουσιάσουμε περιληπτικά, τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την επόμενη πενταετία.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως και το 2010, έτσι και τώρα δεν σας υπόσχεται τα πάντα ούτε σπέρνει αυταπάτες. Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που βάζει στην λειτουργία των Δήμων η κυβερνητική πολιτική.

 Η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση, περιέκοψε κονδύλια για υγεία παιδεία κοινωνική πολιτική για έργα υποδομής και περιόρισε κατά 60% τους κεντρικούς αυτοτελής πόρους προς τους Δήμους.

 Γνωρίζουμε ότι μοναδική πηγή χρηματοδότησης των έργων υποδομής είναι τα λεγόμενα Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει λιμάνια, Μαρίνες αλλά και παραλίες σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και θέλει να μετατρέψει τους Δήμους σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε έργα και υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε την Διοικητική και οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος μας.

Με δύο λόγια γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε αν ο λαός της Σερίφου μας επιλέξει να Διοικήσουμε το Δήμο την επόμενη πενταετία.

Οι δυσκολίες δεν μας τρομάζουν αλλά μας υποχρεώνουν να γίνουμε ακόμα πιο υπεύθυνοι. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υποσχόμαστε αλλά δεσμευόμαστε απέναντί σας να δουλέψουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις όπως:

 ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 1. Ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλίας του Λιβαδιού και η ολοκλήρωση της Μαρίνας.

 2. Ανάπλαση πλατείας Μύλων και γύρω περιοχής.

 3. Ανάδειξη του κάστρου και της χώρας γενικότερα.

4. Υπαίθριο Μεταλλευτικό Μουσείο στην περιοχή Μ.Λιβαδιού-Κουταλά.

 5. Μελέτη απαλλαγής του Λιβαδιού και της Χώρας από την κυκλοφοριακή ασφυξία.

Τα έργα αυτά τα έχουμε ήδη προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ τον Αύγουστο του 2013. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Κατά την γνώμη μας η ήπια τουριστική ανάπτυξη με οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις είναι το είδος που ταιριάζει στο μέγεθος και στο χρώμα του νησιού.

Κατά την δικιά μας αντίληψη το εισόδημα από τον τουρισμό είναι ανάλογο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εισοδηματική ικανότητα των ελλήνων εργαζομένων. ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ

 1. Επανένταξη του έργου βελτίωσης ΒΙΟΚΑ και δικτύων αποχέτευσης το οποίο απεντάχθει από το ΕΠΠΕΡΡΑ.

 2. Μελέτη κατασκευής δρόμου Γαλανής-Συκαμιάς.

 3. Μελέτη αξιοποίησης της μεγαλύτερης πηγής του νησιού στα διποτάματα στη Μεσάδα για ύδρευση και άρδευση.

 4. Δρόμος τράχηλα-Τριαντάφυλλου.

5. Μελέτες Αγροτικών δρόμων σε διάφορα σημεία του νησιού.

 6. Χώροι στάθμευσης στο Λιβάδι μέχρι την ολοκλήρωση ανάπλασης της παραλίας.

 7. Μελέτες για έργα αντιπλυμηρικής προστασίας σε Λιβάδι, Συκαμιά κ.λ.π. ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ Υπάρχουν δεκάδες έργα (Δεξαμενές, Σφαγείο, δρόμος Νεκροταφείου, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, Δίκτυο μεταφοράς νερού κ.λ.π.) τα οποία είναι σε εκκρεμότητα.

 Κατά περίπτωση θα δρομολογήσουμε άμεσα λύσεις. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ Συντήρηση Βιολογικών, αντλιοστασίων και δικτύων. Συντήρηση--Λειτουργία ΧΥΤΑ. Συντήρηση Αντλιοστασίων ύδρευσης. Συντήρηση οχημάτων του Δήμου. Συντήρηση- Καθαρισμός Δεξαμενών ύδρευσης. Συντήρηση Αγροτικών Δρόμων. Περιβαλλοντικοί όροι φράγματος. ΥΓΕΙΑ

Η υγεία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου συστήματος υγείας και αυτός θα εξακολουθήσει να είναι στόχος και διεκδίκησή μας.

 Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επάνδρωση του Π.Π.Ιατρείου Σερίφου με το αναγκαίο προσωπικό (παιδίατρο, γενικό γιατρό κ.λ.π.), τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Είναι απαράδεκτο η λειτουργία του Ιατρείου και η υγεία των κατοίκων του νησιού μας να εξαρτάται από χορηγίες. ΠΑΙΔΕΙΑ Η θέση μας για την παιδεία είναι αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Κατά τη δικιά μας αντίληψη η συνεργασία του Δήμου με τους διευθυντές το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους γονέων θα πρέπει να είναι καθημερινή για να παρέχεται πλήρης κτηριακή και υλικοτεχνική αρτιότητα η οποία θα βοηθήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αθλητισμός και ο πολιτισμός ως κοινωνικά φαινόμενα συνδέονται με την υγεία τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του ανφρώπου.

 Αποτελούν βασική προϋπόθεση ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες του νησιού μας προκειμένου να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία.

Άμεση προτεραιότητα μας θα είναι η αποπεράτωση του γηπέδου των Λιβαδερών για να είναι στη διάθεση όλων νέων και των κατοίκων του νησιού.

 Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλίας του Λιβαδιού θα βοηθήσει να αποκτήσουν οι νέοι και ο λαός της Σερίφου χώρους άθλησης αφού προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών χώρων άθλησης σε οικισμούς που υπάρχουν οι προυποθέσεις.

 Θα στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά την λειτουργία του Α.Ο.Σ., της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ και κάθε άλλης συλλογικής προσπάθειας που συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στο νησί μας.

 Θέλω να απευθυνθώ στους παίκτες και τη Διοίκηση του Α.Ο.Σ.και να τους θυμίσω ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε και την αγορά του γηπέδου στον Αυλόμωνα και την παραχώρηση του γηπέδου των Λιβαδερών ως έδρα της ομάδας.

 Ας μην τους παραμυθιάζουν ορισμένοι για το αντίθετο. Εχθροί της ομάδας είναι αυτοί που δεν εκτέλεσαν έγκαιρα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την τύχη του γηπέδου. ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σερίφου και των άλλων νησιών με το Πειραιά αλλά και μεταξύ τους για 12 μήνες είναι στοιχειώδες δικαίωμα όσων ζούν στα νησιά.

Σήμερα τα «νήματα» στην ακτοπλοΐα τα κινούν 5-6 ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες ουσιαστικά επηρεάζουν και καθορίζουν γραμμές και δρομολόγια με βάσει τα συμφέροντά τους και όχι με βάσει τις ανάγκες των νησιωτών.

 Εμείς πιστεύουμε στη δημιουργία ενιαίου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ο οποίος θα διασφαλίζει ασφαλή ταξίδια με φθηνά εισιτήρια για 12 μήνες. Η συνεργασία των νησιωτικών δήμων που έχει ξεκινήσει πρέπει να συνεχισθεί με αναβάθμιση των αιτημάτων προς το αρμόδιο υπουργείο. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού και τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα θέτουν επιτακτικά την ανάγκη της οργάνωσης της πολιτικής προστασίας. Με ευθύνη που θα ανατεθεί σε δημοτικό σύμβουλο θα οργανωθεί η πολιτική προστασία για ενημέρωση του τρόπου ατομικά και συλλογικά σε τέτοια φαινόμενα. Σε συνεργασία με την πυροσβεστική θα εκπαιδευτούν ομάδες εθελοντών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

 ΑΚΟΜΑ Η καθαριότητα, η εσωτερική συγκοινωνία του νησιού, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, η συντήρηση του δημαρχείου, η διεκδίκηση κονδυλίων για την λειτουργία του δήμου, η διεκδίκηση προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού, η ψήφιση νέου οργανογράμματος, η ψήφιση νέου κανονισμού ύδρευσης αποχέτευσης, η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, και η προστασία του περιβάλλοντος, η οριοθέτηση Συκαμιάς και Κουταλά είναι μερικά από τα θέματα που επίσης θα μας απασχολήσουν ως Δημοτική Αεχή την επόμενη πενταετία. Σερφιώτες Σερφιώτισσες,

 Δεν σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να κάνουμε διαγωνισμό με τους αντιπάλους μας ποιος θα τάξει τα περισσότερα. Είμαστε σίγουροι ότι οι αντίπαλοί μας θα σας τάξουν περισσότερα όπως και το 2010.

 Σας καλούμε να μην κρίνεται μόνο από ποιος θα σας υποσχεθεί περισσότερα αλλά και από την αξιοπιστία των δύο συνδυασμών Θυμηθείτε σκεφθείτε και ζυγίστε τα ψέματα και τις υποσχέσεις που σου έδωσαν προεκλογικά το 2010, ο απερχόμενος Δήμαρχος και οι απερχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Παρουσιάστηκαν προεκλογικά ως «ανεξάρτητοι», αλλά αποδείχτηκαν απόλυτα εξαρτημένοι από τα μεγάλα συμφέροντα του νησιού. Μετά την εκλογή τους άρχισαν τις μυστικές και κρυφές από το Δημοτικό Συμβούλιο, συναντήσεις με την Εταιρεία του Αγγελόπουλου, συνεχίζοντας να την διευκολύνουν στην επίτευξη του σκοπού της που δεν είναι άλλος από την «ιδιοποίηση» δημόσιων εκτάσεων αλλά και περιουσιών των συμπατριωτών μας στις περιοχές Μ. Λιβαδιού, Κουταλά κ.λ.π., με «αντάλλαγμα» το καμένο και κατεστραμμένο πλέον Διοικητήριο.

 Κράτησαν μυστικές από το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντιπολίτευση τις αιτήσεις για διάνοιξη ιδιωτικών γεωτρήσεων από κατασκευαστική Εταιρεία. Υποσχέθηκαν την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με έμφαση στην είσπραξη των τελών νερού και αποχέτευσης (σελίδα 5 του προεκλ.προγράμματός τους ).

Αντί αυτού δεν εξέδιδαν λογαριασμούς κάθε χρόνο, δεν φρόντιζαν τις εισπράξεις και προεκλογικά διέγραψαν από τους «φίλους» τους 850.000€, χωρίς να προσκομίσουν στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο και την οικονομική Επιτροπή. Προεκλογικά δήλωναν ότι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μετατροπή του Π.Π.Ιατρείου Σερίφου σε κέντρο υγείας (σελίδα 13).

Όλοι μας σήμερα βιώνουμε την κατάσταση στο Ιατρείο του νησιού με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Η λειτουργία του πλέον εξαρτάται από χορηγίες .

 Υπόσχονταν ετήσια συντήρηση των βιολογικών, του δικτύου αποχέτευσης και αντλιοστασίων με μετρήσεις από χημικό (σελίδα 7).

 Η εικόνα εγκατάλειψης αυτών των εγκαταστάσεων είναι εμφανής σε όλους σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα μπήκαμε στο «στόχαστρο» των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες επέβαλαν πρόστιμο 17.700€, το οποίο θα πληρώσει ο λαός της Σερίφου .

  •  Υποσχέθηκαν την ολοκλήρωση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του βιολογικού, για τον οποίο δήλωναν ότι είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (σελίδα 7). 

  • Υποσχέθηκαν την εκμετάλλευση του φράγματος με πώληση νερού στα σκάφη και την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων. Το αποτέλεσμα της απραξίας τους ήταν να επιβληθεί πρόστιμο 15.000€ το οποίο θα πληρώσει και πάλι ο λαός της Σερίφου (σελίδα 6). 

  • Υποσχέθηκαν την αποπεράτωση και λειτουργία της Μαρίνας μέσα στο 2011, με αρμοδιότητα λειτουργίας από το Δήμο (σελίδα 5). 

  • Υποσχέθηκαν την δημιουργία ανεξάρτητου λιμενικού ταμείου με έσοδα 200.000€ ετησίως (σελίδα 5).

  •  Υποσχέθηκαν άμεσα, μελέτη και κατασκευή 3 πάρκινγκ στο Λιβάδι σε χώρους που είχαν εξασφαλίσει και επιπλέον πάρκινγκ στην Παναγιά (σελίδα 8).

  •  Υποσχέθηκαν κατασκευή και αποπεράτωση μέσα στο 2011, από εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, των δεξαμενών Καλίτσου, Γανέματος, Σκλαβογιάννη και Τελεύτη (σελίδα 6). 

  • Υποσχέθηκαν την υδροδότηση Πύργου, Συκαμιάς από το κεντρικό δίκτυο καθώς και Σκλαβογιάννη Αβεσσαλού, μετά την ολοκλήρωση των δεξαμενών τους (σελίδα 7). Υποσχέθηκαν ακόμα την αύξηση του τουρισμού, καθημερινή καθαριότητα του Λιμανιού και δεκάδες άλλες ψεύτικες υποσχέσεις.

 Ο ΧΥΤΑ, ένα έργο σημαντικό για το νησί, κινδυνεύει να μετατραπεί σε «καλυμμένη» χωματερή, αφού δεν γίνεται καμιά διαλογή και η σύμβαση με τον εργολάβο, που έχει αναλάβει την λειτουργία, δεν ανανεώθηκε με ευθύνη και υπαιτιότητα του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.

 Το έργο του δικτύου μεταφοράς νερού, ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ βρίσκεται ακόμα στις μελέτες. Το Δημοτικό Λεωφορείο βρίσκεται σε ακινησία σχεδόν δύο χρόνια, ενώ οι εισπράξεις από τα εισιτήρια που κόπηκαν όσο το Λεωφορείο λειτουργούσε «έκαναν φτερά» και χάθηκαν.

 Οι «Πάπυροι», μετά από 250 χρόνια φύλαξης από τον εκάστοτε Δήμαρχο, «πέταξαν» και χάθηκαν οριστικά από τον Δήμο κατά την παραλαβή το 2011. Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες Μην τους εμπιστεύεσαι, είναι αναξιόπιστοι, πολιτικοί καιροσκόποι και ανεπαρκείς.

 Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της καρέκλας τους για μια πενταετία ακόμα, προκειμένου να υπηρετήσουν τα ίδια συμφέροντα και την κυβερνητική πολιτική, σε βάρος της Σερίφου και των κατοίκων της.

 Μην αφήσεις να πάει χαμένη η δυνατότητα που σου δίνεται να ανατρέψεις την κατάσταση στον Δήμο. Οι στιγμές είναι οριακές και κρίσιμες.

 Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η Σέριφος θα γίνει μια νησίδα ευτυχίας μέσα στο πέλαγος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε. Μπορεί όμως να ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει η Σέριφος το δικό μας νησί.

 Μπορούμε να βελτιώσουμε όσα εξαρτώνται από εμάς και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την πάλη για την ανατροπή της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που πνίγει όλους μας. Η ψήφος μας τόσο στο Δήμο όσο και στην Ευρωβουλή θα έχει ευρύτερη σημασία και αξία αν σωστά αξιοποιηθεί.

Η ψήφος εκτός από το να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στο Δήμο τη περιφέρεια και την Ευρωβουλή πρέπει να είναι ψήφος για την ανεργία και ιδιαίτερα των νέων ,για την αναδουλειά του επαγγελματία, την υπερφορολόγηση των λαϊκών οικογενειών, για την κατάσταση στην παιδεία την υγεία, για τη μείωση μισθών και συντάξεων.

 Η ψήφος μας μπορεί να γίνει δύναμη ελπίδας και ανατροπής. Ξεπέραστε τεχνητές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τόλμήστε σήμερα. Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου.

Πηγή :Λαική Συσπείρωση Σερίφου

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...