7 Μαΐ 2014

ΜΑΡΑΘΟΥΝΙΤΕΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄ ΨΗΣΙΜΟ: 8΄
 ΚΟΣΤΟΣ: €1,10 η μερίδα 
 ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR 
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υλικά
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΑΘΟΥΝΙΤΕΣ: 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κούπα αλεύρι νερό, όσο πάρει (περίπου ½ κούπα) 250 γρ. ξινομυζήθρα αλάτι & πιπέρι 1 κούπα έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

ΜΑΡΑΘΟΥΝΙΤΕΣ: Σε ένα μπολ βάζουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι, προσέχοντας να μην ενωθούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και απλώνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρονται ζεστές.

ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρουμε σε ένα μπολ πλάι στις μαραθουνίτες.

TIP: Εναλλακτικά, φτιάξε τον χυλό χωρίς το τυρί και πρόσθεσέ το τριμμένο πάνω στις μαραθουνίτες πριν από το σερβίρισμα.

 ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η χαλαρή κι ανάλαφρη διάθεση που δημιουργούν αυτές οι συνταγές, μαζί βέβαια με την παρουσία του κρέατος και των χορταρικών, μας οδηγούν στην αναζήτηση ενός στιβαρού λευκού ξηρού κρασιού, με δροσιστική οξύτητα αλλά και όγκο στο στόμα, όπως το Αβαντίς-Σαντορίνη ΠΟΠ, με την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. A.N.A.
Πηγή :www.alatikaipiperi.g

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...