14 Μαΐ 2017

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρωτοπορεί και ενώνει

Πληροφορίες για φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο μπορούν να αντλήσουν οι επισκέπτες της φοιτητικής δικτυακής πύλης του Πανεπιστημίου Αιγαίου «MyAegean».
Η νέα υπηρεσία της κοινότητας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συλλογής, καταγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων που υπήρχε για αρκετά χρόνια ως πρωτοβουλία μες στους κόλπους της δράσης My.Aegean.gr
Η δυναμική λίστα-κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τα φοιτητικά ραδιόφωνα που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια κάποιου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος (ΑΕΙ/Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Τεχνικό Πανεπιστήμιο) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ δυνητικά θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί ώστε να καλύψει πλήρως όλες τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου πανεπιστημιακού/κολεγιακού ραδιοφώνου, και σε άλλες χώρες.
Δυνατότητα ακρόασης από κινητές συσκευές
Η σελίδα του Καταλόγου συνοδεύεται και από μια ειδική σελίδα «WebPLAYER» που ενσωματώνει εξτρά πληροφορίες (π.χ. Περιγραφή του Σταθμού, Χάρτη με σημείο εστίασης τον ίδιο τον Σταθμό είτε κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στο οποίο δραστηριοποιείται) παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης ακρόασης και από κινητές συσκευές.
Στόχος αυτής της εξτρά υπηρεσίας ήταν να υπάρχει μια αυτόνομη, δωρεάν και κοινή βάση ακρόασης για κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο ακροατές, χωρίς να απαιτείται εξάρτηση από τρίτες υπηρεσίες ή εμπορικούς οργανισμούς. Με μια «ζώνη επιλογής Σταθμού» μάλιστα, στο επάνω μέρος της σελίδας, είναι δυνατή η πλοήγηση και μετάβαση σε κάθε Σταθμό, πανεύκολα.
Ανταλλαγή εμπειρίας και υλικοτεχνικής γνώσης
Ο Κατάλογος προέκυψε μέσα από προσωπική έρευνα συμφοιτητών μας και μελών της κοινότητας, αλλά και πτυχιακών/διπλωματικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Επιπλέον, καταβάλλεται μια προσπάθεια συντονισμού αλλά και διασύνδεσης όποιων διαθέσιμων πληροφοριών για να μπορούν οι χρήστες της διαδικτυακής πύλης να μοιράζονται εμπειρίες, ιστορικά τεκμήρια και υλικοτεχνική γνώση εντός αλλά και εκτός του ιδρύματος, απευθύνοντας συνάμα ένα κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο για την τόνωση και διεύρυνση του πρότζεκτ. Όλες οι κινήσεις γίνονται εθελοντικά, στο πλαίσιο της φοιτητικής δράσης με οικουμενικά ανοιχτή προσέγγιση ώστε να απευθύνεται σε όλες και όλους.
Ανοιχτός χώρος συνδιαλλαγής και ελεύθερης άποψης
Το ΜyAegean είναι μια ανεξάρτητη αμεσοσυμμετοχική πρωτοβουλία, εθελοντική και μη-κερδοσκοπική, από φοιτητές πρoς φοιτητές (και κάθε ενδιαφερόμενο). Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει, αρκεί να σέβεται και να αποδέχεται τις αξίες και φιλοσοφία της προσπάθειας. Γεννήθηκε το 2003 εξ’ ολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο εκτείνεται με μονάδες - δομές σε 6 διαφορετικά νησιά (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο) για να φέρει πιο κοντά φοιτητές από κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους.
Η δικτυακή πύλη My.Aegean.gr αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνδιαλλαγής και ελεύθερης άποψης και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, ως μια δυναμική κοινότητα υπό εξέλιξη, αποτελεί έναν χώρο που, με εναρκτήριο σημείο αναφοράς του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προωθεί την ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, αγκαλιάζοντας ελεύθερα όποια και όποιον αγαπά να δημιουργεί και νιώθει πως μοιράζεται κοινές ίσως αξίες και διαδρομές.
Το ζήτημα της δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου συνδέεται με μια άμεση, συνεχή και πηγαία έκφανση ενός πλήθους χαρακτηριστικών που αναδύονται από την ιδιάζουσα δομή του ιδρύματος, με πανεπιστημιακές μονάδες σε διαφορετικές νησιωτικές περιοχές του αρχιπελάγους. Εντοπίζεται συνεπώς μια διαρκής ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών στη βάση ενός αισθήματος «ανήκειν» και μιας συνειδητοποίησης αυτού (awareness) σε μια ενιαία ακαδημαϊκή οικογένεια που υφίσταται με ιδιαίτερα χαλαρούς δεσμούς.
Η πρόταση της προσπάθειας μέσω αυτής της δράσης του «MyAegean» αποτελεί μια έμπρακτη και ουσιαστική κίνηση προς μια τέτοια κατεύθυνση, διαρκώς εξελισσόμενη ώστε να δρα δυνητικά κι ως ένα λίκνο ελεύθερης σκέψης, δημιουργίας, εφαρμογής επιστημονικής γνώσης και πολιτισμού.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...